Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tips voor het verwijderen van gelnagels

Verwijderen van gelnagels tips

Gelnagels zijn helemaal in en dat begrijpen we wel. Ze zien er echter uit dan ooit en ze zijn ook nog eens behoorlijk sterk. Genoeg redenen dus om een nieuwe set gelnagels te laten plaatsen. Maar er komt een moment dat je de gelnagels eraf wilt halen en dat is niet altijd even makkelijk. Daarom geven we wat tips voor het verwijderen van gelnagels.

Verwijderen gelnagels

Met de nieuwe technieken kunnen de nagels veel mooier gevormd worden. De gels waarmee tegenwoordig gewerkt wordt zijn minder stug, maar ook veel sterker. Ze worden dunner aangebracht en passen zich sneller aan de nagel aan. Toch blijft gelnagels verwijderen nog steeds een bijzonder klusje. Gel verwijderen van gelnagels is niet zomaar gebeurd. Normaal gesproken worden gelnagels bijgewerkt en niet volledig afgevijld, dus als je echt kiest voor gelnagels verwijderen, dan moet je een speciaal stappenplan volgen.

Wat heb je nodig

Voor het verwijderen van gelnagels heb je een aantal spullen nodig. De meeste spullen heb je waarschijnlijk wel in huis. Soms heb je bij het plaatsen van gelnagels ook gelijk een starterpakket aangeschaft waar een vijl en een nagelremover (aceton) in zit. Beide producten heb je namelijk wel nodig voor het verwijderen van gelnagels. Iets anders wat je nodig hebt voor het verwijderen gelnagels is vaseline, nagelolie, aluminiumfolie en watjes. Ook al heb je deze producten niet in huis, de aanschaf is niet duur en je kunt het vaak voor meerdere keren gebruiken. De producten nagelolie en vaseline zijn niet noodzakelijk voor het verwijderen van gelnagels, maar het is wel beter om ze wel te gebruiken. Wat betreft de vijl, het mooiste is als je een grove én een fijne vijl hebt. Zo niet, dan gebruik je de vijl die je hebt.

Hoe lang duurt het verwijderen gelnagels?

Het hele proces bij elkaar duurt ongeveer een half uur. De meeste tijd hiervan zit in het intrekken van de aceton, dit duurt wel 15 minuten. Maar als je de aceton niet goed laat intrekken, dan wordt het verwijderen van de gel ook een stuk lastiger.

tips voor het verwijderen van gelnagels

Zet alles klaar voor het verwijderen van je gelnagels

Een van de tips voor het verwijderen van gelnagels is om te zorgen dat je alle benodigdheden in de buurt hebt. Het kost je weer extra tijd als je tijdens het verwijderen eerst nog spullen moet zoeken. Of als je de aceton aan het intrekken is, dan wordt het ook nog eens lastig om spullen te pakken.

Zet dus voor je begint het volgende klaar:

*grove, fijne en polijstvijl
*aceton
*vaseline
*nagelolie
*aluminium folie (in stukken)
*watjes

Stap 1
Vijl met de grove vijl voorzichtig de gel eraf. Pas op dat je je eigen nagel niet beschadigt. Is het grootste deel eraf, dan kun je het laatste deel beter met de fijne vijl vijlen.

Stap 2
Smeer de huid rond de nagel in met vaseline. Dit is beter voor de huid als je straks met de aceton aan de slag gaat.

Stap 3
Pak een watje en doordrenk dit watje met aceton. Plaats het watje met aceton op je nagel en wikkel er een stukje aluminiumfolie om heen.

Stap 4
Laat de nagels ongeveer 15 minuten ingepakt zitten. Na een kwartier haal je het aluminiumfolie eraf en de watjes.

Stap 5
Als het goed is, is nu de gel verdwenen. Laatste restjes kun je er nog met de aceton watjes afvegen.

Stap 6
Vijl de nagels na met een polijstvijl.

Stap 7
Als je de nagels extra verzorging wilt geven, smeer de nagels dan in met nagelolie. Zo is de kans groter dat je nagels er gezond uit blijven zien en het helpt de nagels hydrateren.

Tips voor het verwijderen van gelnagels

Hopelijk heb je wat aan deze gelnagels verwijderen tips gehad en zien je nagels er weer goed uit, ook zonder gel. Je kunt er nu voor kiezen om de nagels te lakken met nagellak, gellak of met de tijd nieuwe gelnagels te laten zetten. Maar ook als je dat niet wilt… goed verzorgde nagels zien er zonder iets ook prachtig uit.

0