Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tips voor het kopen van leuke kinderkleren

Natuurlijk wil je dat je kinderen er schattig uitzien, maar je wil ook dat ze zich op hun gemak voelen, want niets is zo erg als je net kleding voor je kind hebt gekocht dan dat je kind aan jeukende kleding trekt of huilt om een ​​label dat in de nek prikt. Dit geldt natuurlijk zowel voor meisjes- als jongenskleding. Gelukkig zijn wij er om je enkele tips te geven als je kinderkleding gaat kopen.

Kies een algemeen kleurenschema

Omdat de meisjes er allemaal vrij verschillend uitzien en verschillende kleuren mooi vinden, zien veel dingen die je voor de ene koopt er niet zo goed uit bij de ander. In de loop der jaren heb je misschien ontdekt welke kleuren goed staan bij je kind, kies dan de meerderheid van de kleding in die kleuren, zodat de dingen goed bij elkaar passen.En als er familiefoto’s worden gemaakt, is het vrij eenvoudig om iedereen te coördineren, omdat de meeste van hun kasten in vergelijkbare kleurenschema’s zijn.

Kies stoffen die jarenlang gewassen en gedragen kunnen

Duurzaamheid is steeds belangrijker en zeker als je meerdere kinderen hebt, waarbij kledingstukken worden doorgegeven naarmate de kinderen ouder worden, is het belangrijk dat je kleding koopt die de wasmachine en de nodige ontmoetingen met de speeltuin aankan. Ga daarom niet voor niet-rekbaar katoen, dit houdt zijn pasvorm niet goed.

Kies klassieke vormen en patronen met leuke details

Probeer niet al te trendy items te kiezen zodat ze niet snel uit de mode zijn, maar zoek vooral naar items met een leuk extraatje dat maakt het bijzonder. Een basic marine en witte trui is niets bijzonders, maar de kleine rode strik op de rug maken die trui zo belachelijk schattig. En ballerina’s zijn zo gewoon als maar kan, maar een klein katten gezichtje erop maakt het dan weer speciaal. Koop dus zoveel mogelijk basics, maar met echt mooie details die ze net wat specialer maken.

Wees je bewust van wat ze graag dragen

Is jouw dochter een rokjes liefhebber? Dan zal ze bijna elke dag van de week een rok kiezen. Heb jij daarentegen een dochter met een voorkeur voor “comfortabele broeken”, kies dan voor leggings. Hoewel je het natuurlijk belangrijk vindt wat je kind draagt, moet je er ook weer niet zoveel om geven dat er een grote strijd van gemaakt wordt. Probeer er dus voor te zorgen dat ze genoeg kleding hebben die ze graag dragen en die nog steeds past in de categorieën die jij ook leuk vindt.

Wees realistisch over wanneer ze de kleding dragen 

Ben je dol op stevige zware truien of met bont gevoerde laarzen, onthoudt dan wel dat de Nederlandse herfsten vrij zacht zijn. Je kunt je kind dan wel iets aangeven wat je mooi vindt, maar als het de hele dag zit te zweten op school, is dat natuurlijk niet goed.

Kies dan een trui die licht is van gewicht, en dus perfect voor ons warmere herfstweer, maar ook dun genoeg om onder een jas te dragen zonder dat je kind overhit raakt. Een kleine geruite blouse is ideaal voor het hele herfst- en winterseizoen omdat hij niet te dik is, maar wel genoeg warmte geeft. Houdt dus rekening met het klimaat en als je iets koopt voor een speciale gelegenheid, houdt daar dan rekening mee!

0