Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tips voor het inrichten van een productieve en stijlvolle werkplek

Werken aan huis heeft je verschillende voordelen te bieden. Bepaalde (administratieve) taken voer je net even wat makkelijker uit en je hebt natuurlijk even niet te maken met afleiding op de werkvloer. Daarom doe je er ook maar al te graag alles aan om je werkplek zo productief mogelijk te maken, bijvoorbeeld door het gebruik van laptopkasten. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom is het enorm belangrijk dat je de perfecte balans vindt tussen een productieve en stijlvolle werkplek. Hoe je hier het beste mee aan de slag kunt gaan, lees je in dit blog.

Maak altijd gebruik van een rustig kleurenpalet in het kantoor aan huis

Wist je dat rustige kleuren de productiviteit aanzienlijk kunnen stimuleren? Je kunt daarbij denken aan kleuren zoals (gebroken) wit, beige, lichtblauw en lichtgroen. Door gebruik te maken van een licht kleurenpalet, voelt de ruimte erg prettig aan en het lijkt ook nog eens optisch groter. Ook ervaar je minder afleiding in vergelijking met een felle kleur of een gek behang printje op de muur.

Less is more als het aankomt op de keuze van de woonaccessoires

Het is ook meer dan logisch dat je de nodige sfeer aan wilt brengen in het kantoor bi jou in huis. Het is immers een plek waar je aardig wat tijd op een dag doorbrengt. Daarom is het altijd een erg goed idee om de nodige accessoire in huis te halen. Ook hier is de regel: less is more. Zoek bijvoorbeeld minimalistische vormen uit of ga voor praktische woonaccessoires zoals een spiegel of klok aan de muur. En zorg je graag voor een zuurstofrijke omgeving? Zet het raam wat vaker open of investeer in leuke bloempotten met zuurstofrijke planten. 

Zorg voor een geordende werkplek en dus ook meer rust tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden

Je ervaart natuurlijk liever niet de nodige afleiding op je werkplek. Misschien wil je volledig gefocust zijn op het redigeren van een bestand of je moet een belangrijke kwartaalmeeting voorbereiden. Een georganiseerde werkplek is dan een echte must. Zorg voor voldoende opbergruimte in de ruimte en berg documenten op die je op dat moment eigenlijk even niet meer nodig hebt. Zo bieden laptoplockers bijvoorbeeld een erg fijne uitkomst. Dit zorgt dus voor een rustige en fijne werkplek en je gaat ook nog eens veel gestructureerder aan het werk. Klinkt goed, toch?

0