Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tips voor een gezonde huid

Een goede huidverzorging, inclusief bescherming tegen de zon en een zachte reiniging, kan je huid gezond en stralend houden. Goede huidverzorging en een gezonde manier van leven kunnen natuurlijke veroudering helpen vertragen en verschillende huidproblemen voorkomen. Hieronder nog meer tips om je huid gezond te houden.

Ga voorzichtig met je huid om

Dagelijks reinigen en scheren kan een negatieve invloed hebben op de huid. Om je huid zacht te houden kun je het beste de volgende basisregels in je achterhoofd houden:

– Hydrateer de droge huid: Als jouw huid droog is, gebruik dan een vochtinbrengende crème die bij jouw huidtype past. Overweeg voor dagelijks gebruik een vochtinbrengende crème die SPF bevat. Elke groter merk, zoals Biodermal, heeft een dergelijke crème in het assortiment en het aanschaffen meer dan waard!

– Beperk de badtijd: Warm water en lange douches of baden verwijderen oliën van je huid. Beperk daarom de bad- of douchetijd en gebruik warm, in plaats van heet, water.

Vermijd sterke zepen. Sterke zeep en reinigingsmiddelen kunnen ook de olie van de huid verwijderen. Kies in plaats daarvan milde reinigingsmiddelen.

– Scheer voorzichtig: Breng voor het scheren scheerschuim, lotion of gel aan om de huid te beschermen en deze te smeren. Gebruik voor de gladste scheerbeurt een schoon, scherp scheermesje. Scheer in de richting waarin het haar groeit, niet ertegenin.

– Droog deppen: Dep je huid na het wassen of baden voorzichtig droog met een handdoek zodat er wat vocht op je huid achterblijft.

Eet gezond

Een gezond dieet kan je helpen er op je best uit te zien en je op je best te voelen. Eet veel fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten. Het verband tussen voeding en acne is niet duidelijk, maar sommige onderzoeken suggereren dat een dieet dat rijk is aan visolie of visolie supplementen en weinig ongezonde vetten en verwerkte of geraffineerde koolhydraten een jonger uitziende huid kan bevorderen. Veel water drinken helpt je huid gehydrateerd te houden.

Zorg voor zo min mogelijk stress

Stress kan de huid gevoeliger maken en acne en andere huidproblemen veroorzaken. Om een ​​gezonde huid te behouden, en een gezonde gemoedstoestand, moet je zorgen dat er zo min mogelijk stress in je leven is. Zorg voor voldoende slaap, verlaag je takenlijst indien nodig en maak tijd om de dingen te doen die je leuk vindt. De resultaten kunnen groter zijn dan je verwacht.

Bescherm jezelf tegen de zon

Een van de belangrijkste manieren om voor je huid te zorgen, is je huid te beschermen tegen de zon. Een leven lang blootstelling aan de zon kan rimpels, ouderdomsvlekken en andere huidproblemen veroorzaken, en het risico op huidkanker verhogen. Voor de beste en meest complete zonbescherming:

– Gebruik zonnebrandcrème: Gebruik een zonnebrandcrème met een factor van minimaal 15, maar liever hoger. Breng de zonnebrandcrème royaal aan en breng deze om de twee uur opnieuw aan, of vaker als je zwemt of transpireert.

– Zoek de schaduw op: Vermijd de zon tussen 10.00 en 16.00 uur, wanneer de zonnestralen het sterkst zijn.

– Draag beschermende kleding. Bedek je huid met een shirt met lange mouwen, lange broeken en eventueel een pet of hoed. Overweeg ook wasadditieven, die kleding een extra laag ultraviolette bescherming geven voor een bepaald aantal wasbeurten, of speciale zon beschermende kleding die speciaal is ontworpen om ultraviolette stralen te blokkeren.

Stop met roken

Roken maakt je huid ouder en draagt ​​bij aan rimpels. Roken vernauwt de kleine bloedvaten in de buitenste huidlagen, waardoor de bloedstroom afneemt en de huid bleker wordt. Dit put de huid ook uit van zuurstof en voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid. 

0