Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tips om je kleding langer mee te laten gaan en er beter uit te laten zien

Geef je ook geregeld aardig wat geld uit aan kleding en verpest je ze dan per ongeluk door een ongelukje met de was? Gelukkig hebben wij enkele tips voor je verzameld die jaren van leven aan je kleding zullen toevoegen en ze er als nieuw uit laten zien.

Niet te vaak wassen

Veel mensen denken dat je je kleding elke keer dat je het draagt ​​moet wassen. Die mensen weten weinig, ze verkorten de levensduur van hun kleding aanzienlijk. Tenzij je echt hebt gezweet of de kleding vies is, is er geen reden om ze elke keer te wassen. De meeste items, behalve sokken en ondergoed, kunnen ongeveer 2-5 keer worden gedragen, soms zelfs meer als je een echt goede spijkerbroek hebt. Als je te veel wast, vervaagt de kleur en wordt de stof dunner, dus sla die volgende wasbeurt over!

Beschermen je wasgoed

Gooi kleurbeschermers in elke lading was en je hoeft je nooit meer zorgen te maken over het mengen van kleuren door verschillende kleuren bij elkaar te gooien.

je kleding langer mee laten gaan en er beter uit te laten zien

Vlekverwijderaar

We houden allemaal van onze kleding, toch? Als we er echt om geven, waarom gebruiken we dan allemaal multifunctionele vlekkenverwijderaars? De juiste vlekverwijderaar kan elke vlek aan en door niet met verschillende middeltjes te werken gaat je kleding langer mee!

Reinigen van de wasmachine

Het hele punt van een wasmachine is dat hij je kleren schoonmaakt. Hoe gaat het dat doen als de machine vuiler is dan de kleding die je wast? Houd je wasmachine daarom op zijn best door onderdelen en rubberen afdichting te beschermen. Na verloop van tijd verzamelen alle wasmachines een opeenhoping van vuil, wasmiddel en wasverzachter. Dit alles zal de netheid van de kleding na het wassen verminderen, en daarom is het belangrijk om de machine regelmatig schoon te maken. Veel van deze reinigers bevatten actieve kool. Dit is een natuurlijk voorkomend ingrediënt, houtskool wordt extreem poreus en werkt als een “spons magneet” voor vuil wanneer het wordt geactiveerd. Dit betekent dat het geur veroorzakende resten, vuil en kalk aantrekt en bindt voor een complete machinereiniging.

Geen hoge temperaturen

Warmte kan de materialen van de kleding afbreken, waardoor ze krimpen. Het is het beste om alle hitte te vermijden en al je kleding aan de waslijn te drogen. We weten dat dit niet voor iedereen mogelijk is vanwege tijd- en ruimte beperkingen. Als dat voor jou het geval is, probeer dan kleding alleen op lage temperatuur te drogen en probeer er niet teveel tegelijk in te doen om de droogtijd te verkorten.

Tips om je kleding langer mee te laten gaan en er beter uit te laten zien

Gebruik babydoekjes op een vlek 

Je denkt waarschijnlijk, hoe kunnen babydoekjes ervoor zorgen dat mijn kleding langer meegaat? Babydoekjes zijn een van de weinig bekende was hacks om vlekken op kleding te verwijderen. Leg een babydoekje op de vlek lopen, en hop, ramp afgewend. Zelfs als het de vlek niet volledig verwijdert, zal het ervoor zorgen dat deze minder opvalt totdat je het kunt wassen wanneer je thuiskomt.

Zorg dat je de wasetiketten goed leest

De labels in je kleding zijn er om je te helpen. Lees ze en volg de instructies zorgvuldig. Als er staat dat je het kledingstuk plat moet leggen om te drogen of te stomen, luister dan en doe dat! Als je het waslabel niet volgt, wees dan niet verbaasd als je favoriete overhemd 2 maten te klein uit de was komt.

0