Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tips om een zonne-allergie tegen te gaan

Heerlijk is het wanneer de zon weer doorbreekt en je lekker naar buiten kunt. Lekker hangen op het strand en zonnebaden. Maar helaas denkt een zonne-allergie hier anders over. Heb jij ook last van deze vervelende allergie? Lees dan gauw verder wat je tegen een zonne-allergie kunt doen.

Wat is een zonne-allergie?

De meest bekende reactie op overmatig zonlicht, is verbranding. Maar er kan ook een allergische reactie ontstaan. Dit gebeurt vaak in het begin van de zomer wanneer je nog weinig zonlicht hebt gehad. Een zonne-allergie kenmerkt zich aan kleine rode bultjes die enorm jeuken. Het is de kunst om van deze jeukbultjes af te blijven, anders kun je open wondjes en blaren krijgen. Een zonne-allergie kan al wegtrekken in 30 minuten, maar je kunt er ook enkele dag last van blijven houden.

Bedekte kleding dragen

Wanneer jij gevoelig bent voor een zonne-allergie, kun je het beste bedekte kleding dragen. Het is dan wel niet de meest sexy outfit voor in de zomer, maar wel de meest aangename om een zonne-allergie tegen te gaan.

Goed insmeren

Het is altijd verstandig om je goed in te smeren met een zonnebrandcrème wanneer je naar buiten gaat, maar voor wie gevoelig is voor een zonne-allergie is dit extra noodzakelijk. Kies een zonnebrandcrème met minstens SPF50.

Tijd in de zon opbouwen

Ga nooit op de eerste zomerse dag uren in de zon liggen. Dit is vragen om een zonne-allergie. Wanneer jij gevoelig bent voor de zon is het aan te raden om jouw tijd in de zon rustig op te bouwen. Ga 10 minuten in de zon en zoek de rest van de dag een schaduwplek op. Wanneer je dit rustig opbouwt, kun je uiteindelijk zonder allergie de zon in.

Hydrocorsitone crème

Deze crème kun je zonder recept bij jouw apotheek halen en heeft een verkoelende en verzachtende werking. Dit is perfect om de jeuk en het brandige gevoel tegen te gaan. Zo voorkom je dat je gaat krabben en het erger maakt.

Pijnstiller
Heb jij echt veel last van de zonne-allergie en is het pijnlijk? Neem dan een pijnstiller om de pijn tegen te gaan. Je kunt een paracetamol of ibuprofen innemen om het branderige gevoel tegen te gaan.

Heb jij een zonne-allergie? Ga dan vooral even niet de zon in. Wacht tot de bultjes weg zijn voordat je weer een shirt met korte mouwen aantrekt en zoek liever tijdelijk de schaduw op.

0