Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Thuis fit blijven doe je zo!

Maanden lang zijn we niet naar de sportschool kunnen gaan vanwege de Corona pandemie. Nu is alles weer sinds enkele weken open, maar uit onderzoek blijkt, dat veel mensen nog steeds niet de weg naar de sportschool terug hebben gevonden. Dagelijkse lichaamsbeweging biedt veel voordelen voor je gezondheid, iets dat op dit moment extra belangrijk is. Lichaamsbeweging bevordert een betere fysieke en mentale gezondheid door de bloedsomloop te verbeteren, endorfines te verhogen, het immuunsysteem te stimuleren en stress te verminderen. Toch hoef je niet per se naar de gum om aan die gezondheid te werken. Je kunt met bijvoorbeeld de aanschaf van een hometrainer ook al veel doen. Door thuis een consistente training routine op te bouwen, kun je structuur aan jouw dag toevoegen, het lichaam sterk houden en stress helpen verlichten. Hier zijn een paar manieren waarop je thuis actief kunt blijven.

Tips om thuis te trainen

Als het voor jou nieuw is om thuis te trainen, kan het een uitdaging zijn om de motivatie hiervoor te vinden. Hier zijn een paar tips om u te helpen thuis trainingen onder de knie te krijgen en gezond te blijven. Naar een fysieke locatie gaan, zoals een sportschool of fitness les, zorgt natuurlijk voor een gestructureerde routine rondom je training. Het kan echter gemakkelijk zijn om afgeleid te worden wanneer je vanuit huis aan het trainen bent. 

Zorg dat er een routine komt in jouw lichaamsbeweging

Plan daarom een tijdsblok voor jouw dagelijkse training en wijs een ruimte in het huis toe voor lichaamsbeweging. Daar kun je dan eventueel meteen zaken als bovengenoemde hometrainer of gewichten kwijt. Probeer afleiding tijdens een training zo veel mogelijk te vermijden. Het volgen van een trainingsplan, video of app kan je helpen gefocust te blijven. Houd je een paar dagen per week aan je trainingsschema om een ​​consistente routine op te bouwen.

Werk aan nieuwe vaardigheden

Als je gewend bent om te trainen bij een sportschool en daar een grote verscheidenheid aan apparatuur gebruikt, kan het frustrerend zijn om beperkte middelen in huis te hebben. In plaats van te proberen een sportschool training na te bootsen, kun je deze tijd gebruiken om aan nieuwe vaardigheden en oefenwijzen te werken. Als je bijvoorbeeld gewoonlijk bovengenoemde gewichten gebruikt in de sportschool, concentreer je dan thuis op evenwichtsoefeningen en flexibiliteit.

Als je normaal gesproken lange cardio sessies in de sportschool doet, probeer dan thuis lichtgewicht krachttraining oefeningen te doen. Dit zal je niet alleen een positiever perspectief geven, maar het zal ook waardevolle cross-training opleveren om je sterker en completer te maken zodra alles weer normaal wordt.

Zoek een maatje

Voor velen van ons geeft trainen in een sportschool een gevoel van gemeenschap. Alleen omdat we thuis aan het trainen zijn, betekent niet dat we niet hetzelfde gemeenschapsgevoel en saamhorigheid kunnen hebben. Neem contact op met je favoriete sportmaatjes, vrienden of familie om een ​​virtuele thuis trainingsgroep samen te stellen. Het is namelijk veel makkelijker om discipline te vinden als je dit met anderen doet.

Je kunt elkaar sms’en om af te spreken of zelfs video chatten terwijl je aan het trainen bent. Het creëren van een gemeenschapsgevoel kan de eenzaamheid die gepaard gaat met workouts thuis weghalen.

Gebruik virtuele lessen

Als je normaal gesproken fitness lessen volgt of op zoek bent naar gestructureerde trainingen om thuis te volgen, houd er dan rekening mee dat veel lokale sportscholen en studio’s virtuele lessen aanbieden. Dit is een mooie kans om lokale ondernemers te steunen. Probeer contact op te nemen met je vorige instructeurs en vraag of ze virtuele opties aanbieden. Lukt dat niet, dan kunnen de volgende apps van echte sportscholen ook de moeite zijn om te bekijken:

– This Land Yoga – This Land Yoga biedt een verscheidenheid aan lessen om lichaam, geest en ziel te voeden en heeft een bibliotheek met on-demand lessen. Je kunt er ook een abonnement kopen om onbeperkt te kunnen streamen.

– Le Bloc Pilates – Le Bloc Pilates biedt momenteel een verscheidenheid aan mat Pilates en intensieve bootcamp lessen online aan.

– Soul Yoga – Deze app is gespecialiseerd in Vinyasa Flow, Yin Yoga en Meditatie, Soul Yoga biedt momenteel live streaming en on-demand lessen aan.

Als je geen goede les kunt vinden waar je van houdt, kun je kiezen uit een verscheidenheid aan fitness-apps die trainingen voor iedereen bieden. Veel van deze apps bieden gratis proefversies van 30 dagen of kortingstarieven zodat meer mensen in deze periode kunnen deelnemen.

Het is belangrijk om ook buiten actief te blijven

Hoewel kracht-, stabiliteits- en flexibiliteitstraining nuttig kan zijn om thuis te doen, moet je er rekening mee houden dat buitentraining altijd wordt aanbevolen. Nu het weer warmer wordt, zijn er veel buitenactiviteiten om je in vorm te houden en wat tijd buitenshuis door te brengen!

0