Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Streamingdiensten kiezen: wat heeft jouw kijkgedrag nodig?

De streamingdienst heeft de wereld van de tv helemaal overgenomen. Bijna iedereen kijkt tegenwoordig online via diensten als Canalplus. Je wilt je natuurlijk niet helemaal scheel betalen aan duizend verschillende diensten. Hoe navigeer je je door al die honderden aanbieders? Wij helpen je te bepalen wat jouw kijkgedrag nodig heeft.

Wat kijk je?

Iedereen kijkt graag wat anders en elke streamingdienst biedt iets anders aan. Sommige diensten bieden alleen films, docu’s en series aan, terwijl andere diensten ook de mogelijkheid bieden om programma’s van je favoriete Nederlandse zenders te kijken en dat zelfs live te kijken. Elke dienst heeft zijn eigen signatuur. Let daar dus op. Kijk je graag reality, of ben je juist een echte fan van ingewikkelde arthouse-films?

Waar kijk je?

Hoewel je verwacht dat de meeste mensen naar een streamingdienst kijken via de smart TV of laptop, blijken 60% van de streams plaats te vinden op mobiele apparaten als tablets of telefoons. Op welk apparaat verwacht jij de dienst het meest te gebruiken? Als dat een mobiel apparaat is, wil je een streamingdienst met een gebruiksvriendelijke app die ook de mogelijkheid biedt om te downloaden en offline te kijken.

Met wie kijk je?

Veel mensen willen de mogelijkheid hebben om een streamingdienst te delen en daarom meerdere profielen aan te kunnen maken. Kijk goed wat de voorwaarden zijn bij de dienst die je op het oog hebt. Er zitten namelijk restricties aan hoeveel profielen aangemaakt kunnen worden en hoe veel mensen tegelijk kunnen kijken. Als jij de dienst wilt delen met een uitwonend kind is het bijvoorbeeld handig als er geen restrictie zit op het Wifi-netwerk waarop gekeken wordt. Als je pubers hebt die niet in de woonkamer zitten maar op hun eigen kamer iets willen kijken, is het ook fijn als je de mogelijkheid hebt om met meerdere mensen te kijken.

Hoe vaak kijk je?

Je wilt natuurlijk waar voor je geld, maar ook een heerlijke kijkervaring met alles wat je wil kijken tot je beschikking. Als jij een fanatieke kijker bent die overal en altijd alles wil kijken, kun je jezelf best een tweede of zelfs derde streamingdienst gunnen.

0