Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Start je journey als vrouwelijke ondernemer! Waar begin je?

Als vrouwelijke ondernemer ben je in goed gezelschap, aangezien volgens de cijfers van de Kamer van Koophandel in Nederland 37% van de ondernemers vrouw is, en dit percentage blijft groeien. Als je de sprong wil wagen en je eigen bedrijf wilt starten, zijn er een paar stappen om je reis succesvol te beginnen. In dit artikel bespreken we een aantal waardevolle tips en inzichten om je op weg te helpen. Lees verder!

Kies je zakelijke idee

Een succesvolle reis begint met een duidelijke bestemming. Denk na over je passies, talenten en interesses en zoek naar een zakelijk idee dat aansluit bij je vaardigheden. Je kunt inspiratie opdoen door te kijken naar wat je graag doet en welke problemen je kunt oplossen in de markt. Ga je kleding verkopen? Of misschien zijn sieraden wat voor jou? Met een goed idee maak je een goede start!

Maak een gedegen ondernemingsplan

Een ondernemingsplan is als een routekaart die je helpt je doelen te bereiken. Het omvat een overzicht van je bedrijfsdoelstellingen, je doelmarkt, je concurrentieanalyse, je marketingstrategie en je financiële prognoses. Hierin ga je ook kijken naar de juiste leveranciers voor jouw bedrijf. Heb je bijvoorbeeld besloten om sieraden te verkopen? Dan moet je dus ook een goede sieraden groothandel online zien te vinden. Een goed doordacht ondernemingsplan zal je helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het verkrijgen van financiering. 

Zoek financiering

Geld is een onmisbaar onderdeel van het starten van een bedrijf. Helaas hebben alle ondernemers soms moeite met het verkrijgen van de nodige financiering. Je moet daarom actief zoeken naar financieringsmogelijkheden en jezelf goed voor te bereiden op de gesprekken en documenten die je daarvoor nodig hebt.. Er zijn organisaties zoals FEM-START die zich inzetten voor het ondersteunen van vrouwelijke ondernemers in hun financieringsbehoeften.

Bouw je netwerk op

Netwerken is van onschatbare waarde in de zakenwereld. Sluit je aan bij ondernemersnetwerken, bezoek zakelijke evenementen en maak gebruik van sociale media om waardevolle relaties op te bouwen. Met een sterk netwerk kan je klanten, partners en mentoren vinden.

Houd rekening met bedrijfsrisico’s en blijf op de hoogte

Met je eigen bedrijf loop je risico’s. Zorg ervoor dat je bekend bent met de bedrijfsrisico’s en hoe je ze kunt beperken. Onderzoek welke verzekeringen je nodig hebt om jezelf en je bedrijf te beschermen. Blijf daarom ook op de hoogte van trends en ontwikkelingen in jouw branche en pas je strategieën aan waar nodig. Met deze tips kun jij een goede start maken!

0