Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Snel schoonmaken doe je zo!

Er zijn maar weinig mensen die echt gelukkig worden van schoonmaken. Natuurlijk word je blij van het eindresultaat. Echt beginnen is een heel ander verhaal. Schoonmaken wordt dan ook wel als noodzakelijk kwaad beschouwd. We weten allemaal dat het nodig is. Dat het moet. Liever besteden we onze vrije tijd echter aan andere dingen. Gelukkig hoeft goede hygiëne in huis niet ten koste te gaan van je vrije tijd. Wanneer je het op de juiste manier aanpakt, zal je merken dat je voortaan meer dan voldoende tijd overhoudt om leuke dingen te doen. Snel schoonmaken doe je zo!

Schaf goede schoonmaakmiddelen aan

Het belang van goede schoonmaakmiddelen wordt nog dikwijls onderschat. Feit blijft wel dat je met kwalitatieve schoonmaakmiddelen vaak veel sneller resultaat krijgt dan wanneer je enkel poetst met B-merken. Denk ook aan de handigheid van de flacon. Zo is een spiegelspray bijvoorbeeld veel gemakkelijker dan een middel dat je zelf aan een sopje toe moet voegen. Dit kost alleen maar extra tijd. Met een handige spray ben je in één klap klaar. Gemak dient de mens!

Sommige mensen hebben het idee dat kwalitatieve schoonmaakmiddelen alleen maar onnodig veel geld kosten. Niets is echter minder waar. Onder de streep zijn ze eigenlijk niet veel duurder dan B-merken. Dit komt met name doordat je minder hoeft te gebruiken voor hetzelfde resultaat. Daardoor doe je er veel langer mee. Bovendien zijn deze schoonmaakmiddelen ook vaak in de aanbieding. Hierdoor is het mogelijk om ze in bulk te kopen en op die manier flink te besparen.

Doe elke dag een klein beetje

We zijn tegenwoordig steeds drukker. Vroeger was er een standaard rolverdeling tussen man en vrouw. De man werkte, de vrouw zorgde voor de kinderen en het huishouden. We zijn blij dat dit nu anders is. Toch blijft die traditionele rolverdeling in veel gevallen nog wel gedeeltelijk aanwezig. Alleen heeft de vrouw er nu nóg een extra taak bij. Naast het huishouden en de kinderen is ze ook nog eens aan het werk. Daardoor wordt veel van het huishouden opgeschoven naar het weekend. Hierdoor blijft er eigenlijk weinig vrije tijd over. Als je niet werkt, ben je met de kinderen bezig en in het weekend ben je alleen maar het huishouden op orde aan het krijgen.

Pas op dat je jezelf hierin niet verliest. Het is echt niet nodig om al je vrije tijd op te geven aan het huishouden. Het is beter om elke dag een klein beetje te doen. Maak voortaan wekelijks een planning met wat er moet gebeuren en probeer vervolgens die taken over de gehele week te verspreiden. Probeer ongeveer elke dag een half uur tot een uurtje aan het huishouden te besteden. Dat lukt eigenlijk altijd wel en zo hou je meer tijd over in het weekend.

Geef iedereen een taak

Soms is het ook goed om de huidige rolverdeling eens onder de loep te nemen. Merk je dat je te weinig tijd voor jezelf en elkaar overhoudt? Dan is het goed om de hulp van je partner en de rest van het gezin in te schakelen. Bedenk goed dat jullie hier samen leven en het dus ook samen schoon moeten houden. Probeer kinderen van jongs af aan mee te laten draaien in het huishouden. Begin met het opruimen van hun eigen speelgoed tot dagelijks de vaatwasser in -en uitruimen of de vuilniszakken wegbrengen. Vele handen maken licht werk. 

0