Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Snacken voor het slapen gaan: de do’s & dont’s

Heb jij ’s avonds ook altijd nog zo zin in iets lekkers? Heb jij een een biologische klok die om elf uur ’s avonds een seintje geeft dat het tijd is voor een snack? Dit kan erg funest zijn voor jouw dieet en jouw figuur. Wil jij afslanken, maar lukt dat maar niet door jouw snackmomenten in de avond? Lees dan gauw over alle do’s en don’t over snacken voor het slapengaan.

Eet voldoende

Wanneer jij iedere avond zin krijgt om te snacken, kan dit een seintje zijn van jouw lichaam dat je niet voldoende hebt gegeten overdag. Wanneer jij overdag netjes drie gezonde maaltijden eet, maar niet genoeg eet, kun je ’s avonds hongeraanvallen krijgen. Zo doe je meer schade, dan wanneer je gewoon iets meer had gegeten. Wil je het snacken in de avond inperken? Eet dan verspreid over de dag meer.

Vermijd zoete snacks

Een reep chocolade, een zak snoep of lekkere koekjes, het klinkt allemaal heerlijk als avondsnack. Maar deze snacks zijn funest om laat op de avond te eten. Omdat deze producten vol zitten met suikers, gaat jouw bloedspiegel enorm omhoog. Je krijgt veel energie en kunt hierdoor dus niet in slaap komen. Laat de zoete snacks liever staan in de avond.

Een hartige snack

Wat wel een goede optie is voor de avond, is een hartige snack. Heb jij echt nog zin in iets, maar wil je niet jouw slaapritme in de war brengen? Eet dan iets hartigs. Dit vult en zorgt ervoor dat jouw hongergevoel verdwijnt, maar heeft geen invloed op jouw suikerspiegel. Een rijstwafel met pindakaas, toast met filet, noten of Aziatische zoutjes zijn een goede optie.

Een portie fruit


Wil jij wel nog iets eten ’s avonds, maar niet ’s ochtends een kilo extra op de weegschaal zien? Maak dan gebruik van dit snackmoment om extra goed voor je lijf te zorgen. Kies voor gezonde voedingsmiddelen voor jouw snack. Geniet van extra vitamines, mineralen, antioxidanten en kies voor een portie fruit. Dit is een gezonde snack en ook nog eens erg lekker

Wil je ’s avonds nog snacken? Dit hoeft niet slecht te zijn, wanneer je kiest voor gezonde voedingsmiddelen. Laat de zoete en bewerkte snacks staan en kies liever voor een hartige snack of een portie fruit in de avond.

0