Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Skireis met het vliegtuig: 4 inpaktips

Accommodatie geboekt en een reisverzekering afgesloten? Een wintersportvakantie met de auto is best een gedoe. Een skireis met het vliegtuig klinkt misschien nog ingewikkelder. Toch vliegen we steeds vaker voor de wintersport. In deze blog vind je 4 inpaktips voor een skireis met het vliegtuig.

1. Draag wintersportkleren in laagjes

Op wintersport heb je veel warme kleding nodig. Helaas neemt dit veel bagageruimte in beslag. Daarom kun je grote kledingstukken zoals een winterjas en een dikke trui beter dragen tijdens je vliegreis. Dit bespaart je een hoop ruimte. Wanneer je eenmaal in het vliegtuig zit kun je de jas natuurlijk uittrekken. Tip: bij lange vluchten is de winterjas ook prima als kussen te gebruiken.

2. Gebruik vacuümzakken

Donzige, pluizige truien en winterjassen nemen al snel veel ruimte in beslag. Om zoveel mogelijk warme kleding in je koffer te pakken, kun je vacuümzakken gebruiken. Je stopt de warme kleding in een vacuümzak waar de lucht uit wordt gezogen. Vervolgens blijven er kleine pakketjes over. Bij sommige vacuümzakken slinkt het volume tot wel 80 procent. Hierdoor kun je ineens een stuk meer warme kleding meenemen. Neem wel een set extra vacuümzakken mee voor de terugreis.

3. Bescherm je helm en skibril

Ook je helm en skibril zijn onmisbaar op wintersport. Maar hoe neem je deze mee in het vliegtuig? Je wilt natuurlijk niet dat deze beschadigd raken tijdens de reis. Stop je skibril in een beschermend hoesje en leg deze vervolgens in je helm. Pak rondom wat skisokken en je bril is goed beschermd. De helm kun je in je koffer of handbagage stoppen. Zorg ervoor dat de kleding rondom zorgt voor de nodige bescherming.

4. Controleer de regels van je vliegtuigmaatschappij

Wanneer je in het bezit bent van eigen ski’s en snowboard mag je deze meenemen als ruimbagage in het vliegtuig. Hiervoor gelden wel speciale regels. De wintersportuitrusting valt onder ‘bijzondere bagage’, waarvoor je soms extra moet betalen. De regels en tarieven verschillen per luchtvaartmaatschappij. Het is dus verstandig om je hier goed in te verdiepen. 

Reisverzekering vergelijken?

Na het lezen van bovenstaande tips kun je goed voorbereid de skitas inpakken. Ben je hiernaast nog aan het wikken en wegen welke reisverzekering je af zou sluiten? Geen punt! Je kunt hier gratis je reisverzekering vergelijken. Zo weet je binnen een paar minuten welke reisverzekering het beste bij je past. Na het lezen van de blog en het afsluiten van een passende reisverzekering kun je goed voorbereid op reis!

0