Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sieraden online kopen? Hier moet je op letten!

Ben je op zoek naar een nieuw sieraad? Of misschien wel eentje voor je partner? Dan is de kans groot dat je op zoek gaat naar een juwelier in de buurt. Voordat je een juwelier in Wijchen bezoekt, is het echter wel goed om alvast wat onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden. Sieraden kunnen een flinke investering zijn. Bovendien is het de bedoeling dat je hier lang mee doet. Daarom is het belangrijk dat je een weloverwogen beslissing neemt. Ook online is er veel om rekening mee te houden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten. 

De juiste maat 

Als je online sieraden koopt, kan het best lastig zijn om de juiste maat te bepalen. Zeker als je een ring of armband koopt. Het is wel belangrijk dat deze goed passen. Maar hoe bepaal je de juiste maat als je hem niet eerst kunt passen bij de juwelier? Gelukkig hebben de meeste juweliers hier wel iets op bedacht. Zo zijn er bijvoorbeeld online juweliers waarbij je gratis een frame kunt bestellen, zodat je eenvoudig thuis de ringmaat kunt bepalen. Deze schuif je om je vinger en zo ontdek je welke maat je nodig hebt. 

Meestal worden er sowieso maattabellen geleverd. Hierin lees je eenvoudig af welke maat je nodig hebt bij welke afmetingen. Zo weet je zeker dat de sieraden ook daadwerkelijk zullen passen. 

Laat je niet te veel leiden door de prijs 

Natuurlijk is de prijs van belang als je over een beperkt budget beschikt. Besef echter goed dat je je bij de aanschaf van sieraden niet in de verleiding moet laten brengen om voor een goedkoper (namaak) materiaal te kiezen. De kans is dan immers groot dat het sieraad snel verkleurt en uiteindelijk ook maar even mee zal gaan. Als je op zoek bent naar een sieraad voor een kortere periode of om incidenteel te dragen, dan volstaat een goedkoper sieraad. Ben je echter op zoek naar iets wat altijd en voor een langere periode gedragen moet worden? Dan is het beter om eventueel nog even door te sparen en uiteindelijk voor een iets duurder sieraad te kiezen. 

Het formaat 

Ook het formaat speelt een belangrijke rol in het vinden van het juiste sieraad. Zoek je een sieraad voor iemand anders? Let dan goed op de sieraden die hij of zij normaal gesproken draagt en kies voor een soortgelijk formaat. Houd ook rekening met de momenten waarop deze sieraden gedragen worden. 

Controleer de betrouwbaarheid van de webshop 

Als je online aankopen doet, is het altijd goed om ook de betrouwbaarheid van de webshop te checken. Zeker als je iets voor een groter bedrag koopt. Zo weet je zeker dat je geen (dure) miskoop begaat. Je checkt de betrouwbaarheid door bijvoorbeeld op het keurmerk te letten, maar ook door te kijken naar welke betaalmethoden er worden aangeboden, hoe de service is en of er (positieve) ervaringen op het internet te vinden zijn. Pas als je zeker weet dat je de website kunt vertrouwen, ga je door met de aankoop. 

0