Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sfeer creëren in je woonkamer doe je zo!

Een gezellige sfeer is wat de meeste mensen in hun woonkamer willen creëren. Het is de perfecte manier om te ontspannen na een lange dag of om vrienden uit te nodigen voor wat wijn en kaas. Als je ook graag een dergelijke plek thuis wil maken, dan zullen deze tips je helpen.

Installeer een open haard in je woonkamer

Als je een grote fan bent van een warme sfeer in je woonkamer, dan moet het installeren van een open haard de hoogste prioriteit hebben. Het zal zeker helpen om een ​​gezellige sfeer te creëren en het is een van de meest elegante en luxueuze dingen die je kunt doen om een ​​ongelooflijk fijne sfeer in je huis te creëren, vooral als het al winter is. Hetzelfde geldt trouwens ook voor houtkachels.

Haarden zijn ook geweldig omdat ze zowel voor verwarming als voor decoratie kunnen worden gebruikt. Als je geen open haard in huis hebt, overweeg dan om een ​​elektrische te kopen. Het is niet hetzelfde als echt vuur, maar het zal zijn werk doen en elke woonkamer omtoveren tot een gezellige en warme ruimte.

Een goede tip om je haard er nog beter uit te laten zien, is om er een spiegel boven te hangen. Spiegels zijn geweldig om de ruimte te openen. Je kunt ook proberen wat schilderijen boven de mantel te hangen als je die hebt. Ze zullen er prachtig uitzien, vooral als ze vergezeld gaan van kaarsen en bloemen.

Voeg wat kleurrijke kussens en dekens toe om het nog gezelliger te maken

Dit kan een enorm verschil maken in het creëren van een gezellige sfeer. Voor je kussens en dekens kun je kiezen uit verschillende kleuren en maten, die zeker bijdragen aan de sfeer in je woonkamer. De hoeveelheid kleur die je toevoegt, is niet zo belangrijk als ervoor zorgen dat de kleuren helder en esthetisch zijn. Felgekleurde kussens helpen de aandacht weg te trekken van lege muren of lege ruimtes op de vloer waardoor de ruimte eerder grimmig dan uitnodigend aanvoelt. Als je echter kiest voor zitplaatsen in effen kleuren, overweeg dan om in plaats daarvan een interessante deken of kussen met contrasterende patronen toe te voegen. Als het gaat om decoreren met dekens en kussens met patronen, houd het dan minimaal: slechts één per plek!

Versier je woonkamer met warme kleuren

Een van de gemakkelijkste manieren om de woonkamer gezellig en uitnodigend te maken, is door deze te decoreren met warme kleuren. Als je van inspiratie houdt, kijk dan naar afbeeldingen in tijdschriften of op Pinterest en kies een kleurenpalet waar je je goed en comfortabel bij voelt. Kies dan enkele accessoires voor je huis die je zullen helpen dit gekozen thema te realiseren: vloerkleden, kussens, gordijnen enz.

Wees niet bang om kleuren in je huis te gebruiken. Zelfs als je van meer neutrale en pasteltinten houdt, vergeet dan niet dat het prima is om wat kleur aan de mix toe te voegen. In plaats van de muren bijvoorbeeld in grijs of wit te schilderen, kies je voor een levendige tint groen, waardoor je woonkamer er meteen warm en uitnodigend uitziet! 

Hang schilderijen en foto’s aan de muur

Als je schilderijen, foto’s of andere kunstwerken hebt waar je van houdt en die goed zullen staan ​​op de muren van je woonkamer, dan is dit een geweldige manier om de plek te decoreren en personaliseren. Hang schilderijen en foto’s op, die kunnen worden gemaakt op basis van jouw persoonlijke stijl of zelfs voor dit exacte doel kunnen worden gekocht. 

0