Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Seizoensgebonden veranderingen: hoe je jouw woonkamer kunt aanpassen aan het jaargetijde

Zeg nou eerlijk, je woonkamer opnieuw inrichten is zo leuk dat je het eigenlijk niet maar één keer wilt doen. Dit moet het liefst ieder seizoen opnieuw en zo kun je de woonkamer ook mooi aanpassen naar het seizoen. Ieder seizoen heeft zo zijn eigen charme en dit mag ook zeker gezien worden bij jou in huis. Dit kun je doen door de decoratie aan de muur te veranderen, de vensterbank te vernieuwen of de accessoires op de bijzettafels om te gooien. Wil je meer weten over hoe je je woonkamer kunt aanpassen naar het seizoen? Lees dan snel verder. 

Pas de kleuren aan naar het seizoen 

Natuurlijk ga je niet elk seizoen de muren verven of behangen. Dat zou gekkenwerk zijn, maar er zijn genoeg andere manieren waarop je kleur in huis kunt brengen. Denk aan accessoires, kunst of foto’s. Veel mensen vergeten om de kunst aan hun wand ook af te stemmen op het seizoen. Dit terwijl het hartstikke leuk is om dit af en toe eens om te wisselen. In de zomer is het bijvoorbeeld leuker om felle kunst op te hangen, foto’s van vakanties of schilderijen van bloemenweides. Zo haal je de zomer in huis. In de winter wil je het net iets knusser maken. Je kiest misschien voor iets donkerdere kleuren. Als je een leuke kleine hoekbank hebt, is het leuk om je kussens en dekens met het seizoen te wisselen. In de zomer wil je levendige kleuren, terwijl je in de winter bijvoorbeeld voor donkergroene of bordeaux rode kussens zou kiezen. 

Kleine dingen maken groot verschil

Je hebt nooit genoeg planten in huis. Hoe leuk is het om in de zomer een fleurig en kleurrijk boeket op tafel te hebben staan? Zo’n leuke bos zonnebloemen of tulpen om de zomer van buiten naar binnen te brengen. In de herfst of in de winter ga je meer voor planten en kruiden of droogbloemen bijvoorbeeld. Zo’n leuk bosje droogbloemen is ook heel erg trending. In de herfst kun je ook walnoten rapen en deze op een leuke manier in huis tonen. Dit is niet alleen leuk, maar ook hartstikke lekker en voedzaam. Met plantjes of bloemen in huis maak je van je huis een echte urban jungle. Daarbij maakt het je huis ook gewoon gezellig en is het ook leuk om meer te leren over het verzorgen en onderhouden van plantjes. 

0