Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Schoenen kopen voor je kids? Dit is waar je op moet letten

Het vinden van de perfecte schoenen voor je kids kan best een uitdaging zijn. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden en soms vinden kinderen het zelf lastig om aan te geven of een schoen wel of niet fijn zit. Daarnaast zijn sommige kids al erg bezig met fashion waardoor ze om specifieke modellen zoals canvas sneakers of chelsea boots voor kinderen vragen. Hier lees je alle punten waar je op moet letten bij het kopen van schoenen voor je kinderen.

Hoe vind je de goede maat?

Het eerste waar je als moeder op moet letten bij het kopen van goede schoenen voor je kind, is dat je de goede maat koopt. Aangezien kinderen natuurlijk hard groeien, kan deze maat binnen de kortste keren veranderen. Je kunt dus meestal als je nieuwe schoenen gaat kopen niet uitgaan van dezelfde maat als de vorige schoenen. Om achter de correcte schoenmaat van je kind te komen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Je kunt de binnenzool van de oude schoenen eruit halen en kijken op welke plek de afdruk van de grote teen zit. Wanneer deze meer dan een halve centimeter van de bovenkant van de zool verwijderd is, is het tijd voor een grotere schoenmaat. In de schoenenwinkel is meestal een speciaal apparaat waarmee de voeten makkelijk gemeten kunnen worden.

Schoensoort bepalen

Wanneer je hebt uitgevonden wat de juiste maat is voor de schoenen van je kind, kun je beginnen met het vinden van de perfecte schoenen. Er zijn een aantal factoren die meespelen in het vinden van de meest geschikte schoenen voor jouw kind. Zo moet de schoen ten eerste voldoende ondersteuning bieden. Vooral bij kinderen is dit erg belangrijk voor de ontwikkeling van de voeten. Ten tweede is een flexibele zool essentieel. Om ervoor te zorgen dat kinderen graag blijven rennen en spelen, moet de zool van hun schoen hen daarbij niet in de weg zitten. Met een flexibele zool kunnen de voetspieren zich optimaal ontwikkelen.

Soort sluiting

Bij schoenen voor je kids is de sluiting een detail waar je misschien niet zo snel diep over na zou denken, maar wat eigenlijk heel erg belangrijk is. Kinderen leren namelijk pas net hoe ze hun schoenen aan en uit moeten doen, waarbij de sluiting een grote factor is. Het is het beste om te kiezen voor een vetersluiting in plaats van een klittenbandsluiting. Hierbij wordt de druk namelijk beter verdeeld. Klittenband kan naar verloop van tijd slijten, waardoor de schoen mee gaat geven of los kan schieten. Als je kind nog wat jonger is en zijn of haar veters nog niet kan strikken, kan klittenband echter wel een handige oplossing zijn. Ook een schoen waar je gewoon in kan stappen is een goede optie, zoals deze Chelsea boots voor kinderen. Deze kunnen namelijk niet losschieten.

0