Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Redenen om over te stappen naar natuurlijke en biologische cosmetica

Natuurlijke en biologische cosmetische producten hebben een grote invloed op hoe we naar cosmetica kijken. Als we denken aan cosmetische producten, denken we vaak aan “schoonheid”, maar steeds meer mensen willen ook dat deze producten “milieuvriendelijk”, “duurzaam” en “ethisch verantwoord” zijn. Natuurlijke en biologische cosmetica zijn hiervoor de oplossing. Ze zijn niet alleen goed voor ons welzijn, maar ook voor het milieu. Wil jij ook graag overstappen op 100% natuurlijke make-up en andere cosmetica om beter voor je lichaam te zorgen? Hier zijn een aantal goede redenen om de overstap te maken!

Natuurlijke en biologische verzorging voor je lichaam

Gewone cosmetica bevat vaak ingrediënten afkomstig van aardolie en soms ook stoffen zoals ftalaten, oxybenzon of parabenen. Hoewel deze stoffen redelijk gezond zijn, passen ze eigenlijk niet goed bij het idee van natuurlijke en biologische cosmetica. Die zou vooral moeten bestaan uit mineralen, natuurlijke plantenextracten, producten van micro-organismen of stoffen die daaruit afkomstig zijn. Deze eigenschappen kunnen op een natuurlijke manier onze huid beschermen, voeden en hydrateren. In veel natuurlijke en biologische cosmetica zitten duurzame, biologisch afbreekbare ingrediënten. Met deze ingrediënten kun je gerust zijn over de echtheid, oorsprong en kwaliteit van deze producten. Veel natuurlijke essentiële oliën, zoals lavendel, roos of munt, worden gebruikt in aromatherapie, omdat ze ontspannend en kalmerend werken. 

Een duurzame en milieuvriendelijke benadering

Veel gewone cosmetica bevatten dus ingrediënten die uit aardolie komen en dat zorgt voor schade aan het milieu. Natuurlijke en biologische cosmetica daarentegen halen hun ingrediënten vooral uit planten en bloemen, wat beter is voor de natuur. Deze cosmetica zijn in balans met de natuur, niet alleen qua ingrediënten, maar ook qua verpakkingen. Veel merken verminderen plastic en bedenken nieuwe, milieuvriendelijke manieren om hun producten te verpakken. Ook zie je steeds vaker dat je verpakkingen opnieuw kunt vullen, zodat je minder afval hebt. Veel natuurlijke en biologische cosmetica gebruiken ook geen microplastics, wat beter is voor het milieu. Dus, vind jij het ook belangrijk om op een gezonde en milieuvriendelijke manier voor je lichaam te zorgen? Het is dan een goed idee om de overstap te maken naar natuurlijke en biologische cosmetica!

0