Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Red-velvet wafels maken voor kerst

De maand december staat nog altijd voor een maand vol met lekker eten. De gevolgen daarvan zien we in januari wel weer, maar in december willen we genieten. Uitgebreide kerstdiners en zakken vol met oliebollen. Daarom leek het ons leuk om eens een keer een recept te delen waarbij niet echt op de lijn wordt gelet, want tja, je moet ook leven! En dus vind je hieronder een heerlijk recept voor het maken van geweldige red-velvet wafels. Deze heerlijke wafels zijn perfect voor tijdens de kerstvakantie of het kerstfeest, of gewoon wanneer je wilt dat het ontbijt wat meer opvalt.

Deze ingrediënten heb je nodig voor 6 personen:

– 270 gram bloem

– 1 theelepel baking soda

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 theelepel tafelzout

– 4 eetlepels ongezouten boter, gesmolten

– 50 gram bruine suiker

– 3 grote eieren, gescheiden

– 500 ml karnemelk

– 1,5 eetlepels natuurlijk ongezoet cacaopoeder

– 1 eetlepel rode vloeibare voedselkleurstof

Zo moet je de red-velvet wafels maken:

Verwarm de oven voor op 90° en verwarm een ​​wafelijzer voor. Gooi de bloem, baking soda, bakpoeder en zout in een grote kom en roer het door elkaar.

Combineer de gesmolten boter en bruine suiker in een aparte grote kom. Klop de eidooiers en de karnemelk er doorheen. Meng het cacaopoeder en de rode voedselkleurstof in een kleine kom om een ​​gladde pasta te maken en klop de pasta vervolgens in het botermengsel. Roer de natte ingrediënten in de droge ingrediënten tot ze bevochtigd zijn (het beslag moet enigszins klonteren).

Red-velvet wafels maken

Klop de eiwitten in een middelgrote kom met een elektrische mixer tot ze stijf zijn. Roer een kwart van de eiwitten door het beslag om het lichter te maken. Voeg vervolgens het overgebleven eiwit voorzichtig toe.

Verstuif een wafelijzer met een anti-aanbak spray of borstel met gesmolten boter. Kook de wafels volgens de instructies van de fabrikant. Als ze klaar zijn, leg ze op een bakplaat en schuif ze in de oven om ze warm te houden terwijl je de overgebleven wafels kookt.

Ingrediënten voor het glazuur:

– 120 gram zachte roomkaas

– 150 gram suiker

– 1/2 theelepel vanille-extract

– Een snufje tafelzout

– 3 tot 4 eetlepels melk

Bereiding:
Om de roomkaas glazuur te maken doe je het volgende: klop de roomkaas, de suiker, de vanille en het zout in een kom. Voeg vervolgens melk toe om een zacht maar schenkbaar mengsel te maken.

0