Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Pride-vlaggen: een symbolische vertegenwoordiging van LGBT-rechten

Pride-vlaggen zijn symbolen die de LGBT-gemeenschap vertegenwoordigen. Ze staan voor de strijd voor gelijke rechten en vrijheid. Ze worden gebruikt in steden, op evenementen en in het huis van mensen die willen laten zien dat ze trots zijn op hun seksuele geaardheid, genderidentiteit en genderexpressie. De vlaggen zijn een visuele manier om de LGBT-beweging te laten zien en om de solidariteit binnen de gemeenschap te versterken. Pride-vlaggen zijn er in vele verschillende kleuren, afhankelijk van de bedoeling van de maker. Het aanbod in dit soort vlaggen is erg groot. Zo is de progress pride vlag van Vlaggenclub een populair item.

De regenboogvlag

De regenboogvlag is de meest populaire en meest herkenbare vlag. Deze vlag staat voor de diversiteit binnen de LGBT-gemeenschap en is een universele symbolische vertegenwoordiging van alle mensen die zich bij de gemeenschap voegen. De regenboogvlag bestaat uit de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Deze kleuren staan voor de verschillende aspecten van de LGBT-gemeenschap, waaronder liefde, seksuele diversiteit, acceptatie en het recht op gelijke behandeling.

De progress pride-vlag

De progressieve regenboogvlag is een versie van de regenboogvlag met een paar kleurveranderingen. Deze vlag heeft dezelfde kleuren als de traditionele regenboogvlag, maar de oranje en gele strepen zijn vervangen door bruine en zwarte. Deze kleuren staan voor de mensen met een ander etnisch achtergrond, die vaak ondervertegenwoordigd zijn binnen de LGBT-gemeenschap. De zwarte streep staat ook voor de mensen die verloren zijn gegaan aan aids en andere ziektes die verbonden zijn aan seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s).

Overige vlaggen

Naast de regenboogvlaggen bestaat er nog een grotere hoeveelheid aan vlaggen die bijvoorbeeld biseksuelen, transgenders, panseksuele mensen non-binaire personen en aseksuelen vertegenwoordigen. Zo bestaat de biseksuele vlag uit drie kleuren: paars, wit en blauw. De paarse streep staat voor de seksuele aantrekkingskracht die mensen voelen naar mensen van het andere geslacht, de blauwe staat voor de aantrekkingskracht naar mensen van hetzelfde geslacht en de witte streep staat voor de twee geslachten die mensen aantrekken. Ook de vlaggen die andere minderheden vertegenwoordigen hebben allemaal hun eigen kenmerken en symbolen. De hoeveelheid mensen die bij dergelijke vlaggen een warm hart krijgen groeit duidelijk aangezien je de vlaggen steeds vaker tegenkomt.

0