Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Prachtig haar met de juiste haarverzorging!

De meeste mensen willen zo lang mogelijk kunnen genieten van sterk en gezond haar. Dat is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk en door leeftijd, omgeving en voeding kan je haargroei beïnvloed raken. Het is van belang dat je weet hoe je het haar goed moet verzorgen, zodat je dit sterk en gezond kan houden. Omtrent haarverzorging zijn er veel misstanden en deze zorgen ervoor dat mensen sneller last krijgen van beschadigd haar. Hoe zorg je nou eigenlijk voor een effectieve haarverzorging? En waar moet je allemaal op letten? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen en leggen we precies uit hoe je het moet aanpakken.

Was je haar niet te vaak

Er zijn veel mensen die de haren elke dag wassen. Echter, kan dit juist voor schade aan je haar zorgen en wil je dit het liefst voorkomen. Het is van belang dat je je haar niet vaker dan drie keer per week wast met shampoo. Je kunt natuurlijk je haren wel spoelen met water en je kunt dit zo vaak als je wilt doen. Je haar wordt natuurlijk wel sneller vet door het minder te wassen, maar dit neemt na verloop van tijd snel af. Je kunt daarnaast ook door je haren te spoelen met water afkomen van vet haar. Let wel op! Pas op met te heet water, hierdoor kun je sneller je haar beschadigen en wordt het een stuk sneller droog. Bij het afspoelen is het van belang dat je gebruikmaakt van koud water, zodat je het haar niet kunt beschadigen.

Koop shampoo van een hoge kwaliteit

Een andere fout die mensen maken is het kopen van shampoo bij de lokale supermarkt. Je kunt beter zoeken naar een shampoo van een hoge kwaliteit, zoals de shampoos van Kérastase. Het verschil tussen een goedkope shampoo en een shampoo van een hoge kwaliteit is duidelijk zichtbaar, maar vooral ook voelbaar. Goedkope shampoos kunnen namelijk je haar sneller beschadigen en dit komt doordat er chemicaliën in de shampoo zitten. De meeste shampoos van een hoge kwaliteit zijn gemaakt op natuurlijke basis en deze zorgen voor een betere en gezonde haarverzorging. Het is wel van belang dat je de juiste Kérastase shampoo gebruikt voor het haartype dat je hebt. Je kunt namelijk een shampoo uitkiezen voor rossig haar, maar als je dat niet hebt, werkt het minder goed. Het is daarom verstandig om vooraf informatie te zoeken over de shampoo die het beste aansluit op je haartype.

Haar drogen

Nadat je de haren hebt gewassen of hebt afgespoeld moet je de haren natuurlijk drogen. Veel mensen hebben de neiging om dit te doen met een föhn, echter kan dit juist beschadigend werken. Als het haar snel droog moet zijn, is het van belang dat je gebruikmaakt van een lage stand op de haardroger. In principe is het een stuk beter dat je je haar droogt met een schone en zachte handdoek. Dit duurt een stuk langer, maar het is wel een stuk beter voor de haren en zo blijven ze langer gezond, ideaal toch?

0