Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Op deze 3 manieren zorg je voor prachtig krullend haar met elke type haar stijl

Krullen, sommige vrouwen vervloeken het, andere vrouwen dromen ervan. Vaak is het zo dat vrouwen met steile haren graag krullen willen, en vrouwen met krullen willen graag steile haren. Of je nu van nature krullend haar hebt of niet, er zijn verschillende manieren om krullen te creëren. We hebben drie manieren voor je op een rijtje gezet hoe jij de perfecte krullen krijgt en behoudt.

1. Creëer krullen zonder hitte

Als je graag wil proberen om te kijken of krullen bij je staan, kun je krullen creëren zonder hitte te gebruiken. Zo kun je eerst eens testen of je het bij jezelf vindt staan. Vlechten is een eenvoudige manier om krullen te creëren.

Het is belangrijk dat je eerst je haren goed wast voordat je gaat beginnen met vlechten. Verdeel daarna je haar in secties en vlecht elke strook strak. Laat de vlechten een paar uur of ’s nachts zitten en haal ze er dan voorzichtig uit. Het resulteert in mooie, natuurlijke golven die de rest van de dag blijven zitten.

2. Zet krullen met een krulset

Zijn de krullen je bevallen na de vlechten? Dan kun je dus vaker krullen gaan zetten. Wanneer je er niet op zit te wachten om elke avond je haren te krullen, kun je ook op een andere manier krullen zetten. Denk bijvoorbeeld eens aan een krulset. Met een krulset kun je prachtige krullen zetten, die langer blijven zitten dan een dag. Online een carmenset kopen? Lees dan eerst hoe een krulset in zijn werking gaat.

Voordat je krullen gaat zetten met een krulset is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je je haren beschermt met een olie. Je wil namelijk niet dat je haren beschadigen tijdens het krullen zetten. Wanneer je de beschermingsolie erin hebt zitten, kun je de krullen erin zetten. Pak een strook haar en zet er een krul in. Laat deze voor een tijdje zitten en haal deze er naar weer voorzichtig uit. En voilá, zo heb jij prachtige krullen.  

3. Krullen voor een lange tijd

Wil je graag krullen voor een langere tijd? Dan kun je er ook voor kiezen om een permanent te laten zetten door de kapper. Met permanentvloeistof worden er krullen in je haar gecreëerd die wel voor een half jaar blijven zitten. Soms zelfs nog langer, als je je permanent daarna ook goed verzorgd.

Permanentvloeistof is geschikt voor allerlei verschillende haartypes. Of je nou fijn, dik, krullen of steil haar hebt, een permanent kun je met elk soort type haar stijl laten zetten. Ook bij krullend haar, het kan de natuurlijke krullen van krullend haar versterken.

0