Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ontdek de bohemian in jezelf!

De Bohemian kledingstijl wordt geassocieerd met vrolijke stoffen, wijdvallende kledingstukken en suède items met franjes. Wanneer het mooi weer is komt deze kledingstijl vaak weer voor de dag. Deze stijl wordt vaak gedragen met mooi weer dankzij de natuurlijke materialen en comfortabele pasvorm. Oorspronkelijk komt deze kledingstijl van de hippies, omdat zij een relaxte vibe hadden. In dit blogartikel vertellen wij meer over de bohemian kledingstijl.

De kleuren zijn natuurlijk

Natuurlijke kleuren en materialen zijn veel te vinden binnen de Bohemian stijl. De boho jurk en andere kledingstukken stralen een aards gevoel uit, ook speelt de natuur een belangrijke rol. De Bohemian stijl kan ook gezien worden als een soort van levensstijl. Je uit graag je creativiteit en dit is terug te zien in de outfit. Je wilt de wereld doorkruisen, versiert jezelf graag met natuurlijke stoffen en schitterende sieraden. 

Maak gebruik van vrolijke stoffen

Binnen de Bohemian kledingstijl is de uitdrukking ‘less is more’ zeker niet van toepassing. Maak je outfit compleet met sieraden, sandalen of een tas met franjes. Binnen de Bohemian stijl is het belangrijk de je je creativiteit uit. Als je je eigen levensstijl wil benadrukken, kan je dat goed doen met de kleuren van je kleding. De kleding die je draagt laat zien wie je bent. Om de Bohemian-look compleet te maken maak je gebruik van opvallende accessoires en sieraden. 

Jurken met bloemenprint

In de kledingkast van een echte Bohemian kan een lange jurk of rok met bloemenprint niet ontbreken. Deze jurkjes kunnen zowel casual als chic gedragen worden. Bij een casual outfit met een jurk, kan je combineren met sandalen. Wil je meer chic gekleed gaan? Draag dan hakken. Om je outfit helemaal compleet te maken, kies dan voor een strohoed. Dit geeft echt die strandbeleving. In een Bohemian outfit voel je je vrij en ben je opzoek naar plezier en vreugde. 

Een subcategorie binnen de Bohemian stijl: Boho chic

Binnen de Bohemian stijl heb je ook een subcategorie, namelijk de Boho chic. Deze kledingstijl kenmerkt zich om haar bohemian en hippie-achtige invloeden. Op verschillende zomerfestivals is deze stijl erg populair. Boho chic is niet alleen maar een modieuze feestoutfit, maar kan ook prima gedragen worden op straat. 

0