Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Online gokken wint aan populariteit onder vrouwen

Steeds meer mensen besluiten om deel te nemen aan het fysiek en online gokken. We zagen online gokken voorheen altijd als een mannending. Er was een grote meerderheid aan mannen die regelmatig gokten. Tegenwoordig zie je een verandering ontstaan onder de doelgroep die gokt. Het gokken wordt namelijk ook steeds populairder onder de vrouwen. Een paar jaar geleden was de verhouding tussen mannen en vrouwen nog 82% versus 18%. Nu zie je dat dit al opgeschoven is naar 72% versus 28%. Ondanks dat mannen het nog steeds winnen is er dus een stijgende lijn te zien in het aantal vrouwen die gokken.

Zijn er spellen die leuker zijn voor vrouwen?

Er zijn natuurlijk veel aannames over spellen die meer voor mannen zijn dan voor vrouwen. Mannen spelen meer blackjack of poker en vrouwen vinden gokkasten of bingo leuker. In werkelijkheid is dit natuurlijk helemaal niet zo. Er zijn eigenlijk geen spellen die meer voor mannen of vrouwen zijn. Vrouwen kunnen het bijvoorbeeld net zo leuk vinden om een potje baccarat of poker te doen. Er is ook een eindeloze keuze aan casino spellen die je allemaal kan ontdekken, ongeacht of je man of vrouw bent. 

Gokken vrouwen anders dan mannen?

Of je nu als man of vrouw deelneemt aan het gokken, je hebt dezelfde keuzes uit de spellen zoals blackjack, roulette, poker of een ander spel. Geld winnen willen we allemaal! 

Toch zie je wel een verschil in de manier waarop vrouwen of mannen de spellen bespelen. Zo heeft bijvoorbeeld testosteron een effect op de manier van spelen. Een man zal sneller meer risico’s nemen. Heeft een man een goed bedrag gewonnen? Dan zal hij statistisch gezien langer doorspelen om zijn winst uit te breiden of te verdubbelen. Het risico is dan wel dat je ineens met lege handen staat.

Bij een vrouw ligt dit anders. Zij zijn minder geneigd risico’s te nemen en zullen sneller hun winst pakken en vertrekken. Je zou kunnen zeggen dat dit een meer verstandige keuze is. Aan de andere kant heb je ook minder kans om hogere geldbedragen te winnen.

In de cijfers zie je dit ook terug. Bij de categorie lage of geen risicospelers zie je dat er een verhouding is van 50/50 tussen man en vrouw. En zoals verwacht zijn mannen in de categorie hoge risicospelers ver in de meerderheid. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, want elk persoon is anders. Er zijn ook vrouwen die graag meer risico’s nemen bij het spelen. Of je nou man of vrouw bent, gokken is voor iedereen.

0