Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Netflixtip: Vis a Vis

Niets is lekkerder dan op een donkere avond weg te kruipen onder een dekentje terwijl de regen tegen de ramen klettert. Een kopje thee erbij en genieten van een leuke serie. Heb je de serie Vis a Vis al gezien? In Nederland hebben we Celblok H over het leven van vrouwen in de gevangenis. Uit Spanje komt deze wat ruigere versie, die ook wel vergeleken wordt met Orange is the New Black.

Wat is het verhaal?

Macarena moet een gevangenisstraf van zeven jaar zien te overleven. Het leven in de gevangenis is geen pretje. Het is hard en je moet voortdurend op je hoede zijn. Ook maken we kennis met Zulema, een meedogenloze vrouw die alles heeft gedaan wat god verboden heeft. Haar wil je niet in het donker tegenkomen, laat staan dat je er dan in dat uit mee moet zien te leven.

Nog meer leuks uit Spanje

Misschien ken je de serie La Casa de Papel ook wel. Als je Vis a Vis leuk vindt, zal je deze serie ook zeker waarderen en andersom. Een groep criminelen plant een overval, maar dat gaat niet zoals ze van tevoren bedacht hadden.

Nog geen afscheid

Helaas zijn er maar vier seizoenen gemaakt van Vis a Vis. Gezien de grote teleurstelling van de echte fans hebben de makers besloten een vijfde seizoen te maken. We maken een sprong in de tijd en zien Macarena en Zulema vijftien jaar later terug. Ze zijn vrijgelaten en we volgen hun leven buiten de gevangenis. Dat wort dus nog acht afleveringen genieten en dan is het echt afgelopen.

Een serie die ervoor zorgt dat je zeker op het rechte pad wil blijven.

0