Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Netflix tip: Op het puntje van je stoel met de serie White Lines

Nu we allemaal veel meer tijd thuis doorbrengen, hebben velen van ons de meest populaire series op Netflix al helemaal gebingwatched. Zo weet je vast al hoe Casa de Papel afloopt, ben je op de hoogte van alle ins en outs van The Crown en weet je wie er overleeft in Vikings. Tijd dus voor een nieuwe hit op Netflix. En laat deze zich nu ook nog eens afspelen op Ibiza! Zo krijg je toch nog een beetje een vakantiegevoel. Lees hieronder verder om alles te weten te komen over de nieuwe serie White Lines.

Nieuwe serie op Netflix

White Lines is een thrillerserie die zich afspeelt in de jaren 90 en bestaat uit tien afleveringen. De hoofdpersoon is Zoë, een Engelse vrouw uit Manchester, wiens broer twintig jaar geleden op Ibiza werd vermoord en waarvan de zaak nooit werd opgelost. Hij werkte daar als DJ en had dus een ruig leven. Als zijn lichaam per ongelijk op een landgoed op het eiland wordt opgegraven, besluit ze er naartoe te gaan en de moord zelf te onderzoeken, aangezien de politie dit niet wil doen. Dit gaat gepaard met witte stranden, drugs, seks, leugens en feesten. Ook moet ze zien op te vechten tegen de donkere kant van het eiland en de mensen die een extreem leven leiden. Daarnaast komt ze ook zichzelf tegen. De hoofdpersoon is een complex en diepgaand personage die je echt leert kennen. Dit is zeer kenmerkend van de makers van de serie.

Wie zijn de makers?

Dat deze serie veelbelovend is, komt alleen al door de naam van de bedenker van de serie. Dit is Alex Pina. Deze Spaanse programmamaker is namelijk verantwoordelijk voor de wereldberoemde series La Casa de Papel en Vis a Vis. Voor White Lines heeft hij samengewerkt met het team dat verantwoordelijk is voor The Crown. Een ijzersterke combinatie zou je dus kunnen zeggen. Het is in ieder geval uitgemond in een bijzonder kenmerk: in de serie wordt namelijk zowel Engels als Spaans gesproken. Op deze manier wordt er door de makers een breed publiek samengebracht. Hoofdpersoon Zoë wordt gespeeld door Laura Haddock, ook wel bekend uit de film Guardians of the Galaxy. Er zit ook nog een Nederlands tintje aan deze serie. Junkie XL heeft de soundtrack gemaakt. Hierbij heeft hij geprobeerde de muziekstijl van Ibiza in de jaren 90 aan te houden en dat is aardig goed gelukt.

Andere netlfix tips

Ben je naast deze nieuwe serie benieuwd naar nog meer nieuw kijkmateriaal? Of heb je gewoon meer inspiratie nodig en houdt je van andere genres? Je vindt andere netlfix tips via deze link.

0