Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Moeders met stress opgelet: zo kun je ontspannen!

Ben jij een moeder en heb je (regelmatig) last van stress? Dat is niet zo gek en je bent zeker niet de enige! Het leven van een moeder kan namelijk best wel hectisch zijn. Het is al een hele kunst om goed voor jezelf te zorgen, maar daarnaast neem jij ook nog de zorg voor jouw nageslacht (en een beetje voor jouw partner) op je. Natuurlijk heb je er zelf voor gekozen, maar dat betekent niet dat het altijd makkelijk is! Hoe goed jij ook voor jouw kinderen zorgt, vergeet vooral jezelf niet! Lees daarom verder voor drie tips om te kunnen ontspannen als moeder!

Veel moeders ervaren regelmatig stress. Dat is niet zo gek, maar goed voor je gezondheid is het ook niet! Regelmatig of langdurige stress kan zowel fysiek als mentaal nare gevolgen hebben. Daarnaast is het ook moeilijk om te genieten als je gestress bent. Je wordt er dus ook niet bepaald gezelliger op. Genoeg reden om te ontspannen met deze drie tips!

Beweeg genoeg!

Lichaamsbeweging is heel effectief tegen stress. Ga lekker wandelen, fitnessen of een teamsport beoefenen met een goede vriend of vriendin. Je kan ook denken aan een sport als Yoga, daarmee kom je gegarandeerd tot rust! Probeer, op advies van het voedingscentrum, elke dag minimaal 30 minuten te bewegen. Zorg daarnaast dat je regelmatig tijd neemt om bewust te gaan bewegen, zoals één van de bovengenoemde sporten. Daar knap je gegarandeerd van op!

Sta stil bij het hier en nu

In alle hectiek, afspraken en taken, is het vaak moeilijk om het moment te leven. Je gedachten gaan constant uit naar het volgende wat moet gebeuren en wie jou allemaal ergens voor nodig hebben. Dit is heel vermoeiend en daarnaast ook zonde van alle leuke momenten die je beleeft. Probeer om te ontstressen dus vaker stil te staan bij het hier en nu. Dit kan je bijvoorbeeld heel goed leren door te mediteren. Hiervoor zijn talloze filmpjes en apps te vinden. Als je daar geen zin in hebt, kan je laagdrempeliger beginnen. Bijvoorbeeld door dagelijkse taken heel bewust te doen, zoals een kop thee zetten. Sta je zelf niet toe om aan iets anders te denken dat wat je op dat moment aan het doen bent. Dit werkt als een hele welkome pauze voor jouw brein. Laat dan gelijk je telefoon bewust even liggen, je hebt niet altijd prikkels nodig! De wereld kan wel wachten. 

Maak een lijst van dingen die je fijn vindt 

Zet de dingen waar jij geluk uit haalt op een rijtje. Bijvoorbeeld wandelen in het bos, een maskertje op doen, een serie kijken of afspreken met een vriendin. Dit mag variëren van kleine activiteiten tot grotere ondernemingen. Zorg dat je elke dag minstens één van de dingen op je lijstje doet. Zo ben je binnen no time weer opgeladen!

Ga jij deze tips gebruiken om te ontspannen? Op welke manier je het ook doet, ontspannen is altijd een goed plan!

0