Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Met je auto op vakantie? Gebruik deze tips voor het inpakken van de bagage!

Op vakantie gaan, daar houden we tegenwoordig wel van. Het liefst nemen we het vliegtuig voor een reis naar een exotisch land, maar door het coronavirus is dat de laatste maanden eigenlijk niet mogelijk geweest. Of dergelijke vakanties er in 2021 wel weer inzitten, is nog maar de vraag. Het kan daarom mogelijk beter zijn om je voor te bereiden op een autovakantie. Het afsluiten van je autoverzekering is hiervoor natuurlijk beslist nodig, maar je zult je ook alvast moeten voorbereiden voor het inpakken van alle bagage in de auto. De onderstaande tips zullen daarbij helpen. 

Koop een grotere auto

Ja, dit is nogal een inkopper. Als je een grotere auto koopt dan zal het waarschijnlijk een grotere kofferbak hebben, waar je dus meer koffers en tassen in kwijt kunt voor op vakantie. Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Het is dan dus zeker slim om rekening te houden met je vakantie. Niet alleen de inhoud van de kofferbak is hierbij van belang, maar ook de vorm. Als het rechttoe rechtaan is dan zal het inpakken van de bagage erg eenvoudig zijn, terwijl alles ook makkelijk naast elkaar past. Na het kopen van een nieuwe auto moet je je autoverzekering natuurlijk vergelijken. Mogelijk kun je besparen! 

Laat veel spullen thuis

Hoe minder je mee zal nemen op vakantie, hoe eenvoudiger het inpakken van de auto is. Als je de helft van de kleren meeneemt en tussendoor op de bestemming een wasje doet dan zal dat echt heel veel ruimte schelen. Het inpakken van een auto voor de reis is dus ook met name het maken van keuzes vooraf. Ook is het slim om de kleding niet in koffers te stoppen maar juist in handige sporttassen. Deze zijn namelijk makkelijker te vormen en op een plek te duwen. 

Maak de auto bodemzwaar

Zorg ervoor dat de zware spullen onderin de kofferbak liggen bij het inpakken van de auto. Het beste is om deze items zo dicht mogelijk tegen de rugleuning van de achterbank aan te leggen. Zo kan de zware bagage niet naar voren schieten als het nodig is om een noodstop te maken. De achterbank zal immers werken als een barrière voor de koffers, tassen en kratten. Bovendien zal dit ervoor zorgen dat het zwaartepunt van je wagen lager ligt. Dit zorgt ervoor dat de auto een betere wegligging heeft.

0