Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Met deze middelen ga je goed verzorgd de winter in

De winter komt er langzaam maar zeker weer aan. Dit betekent dat je vaak binnen zult zijn en je immuunsysteem volop getest zal worden. Gelukkig is je lichaam niet volledig op zichzelf aangewezen. Er zijn namelijk meer dan genoeg middelen die je kunnen helpen om goed verzorg de winter in te gaan én door te komen. Maar welke middelen zijn dit precies? In deze blog vind je drie middelen die wij zeker aanraden. Op deze manier ben je moeiteloos straks weer bij het voorjaar aanbeland.

Vitamine supplementen

In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om je vitaminespiegel op peil te houden. Wanneer je immuunsysteem verzwakt is, ben je vatbaarder voor virussen en bacteriën. Het kan dan dus helpen om extra vitamines via supplementen binnen te krijgen. Vitamine C is hierbij goed om te gebruiken, maar let wel op de dosering. Te veel vitamine C kan namelijk leiden tot diarree en maagkrampen. Andere vitamines die je kunnen helpen om gezond door de winter te komen, zijn vitamine D en vitamine B6.

Voedingssupplementen

Ten tweede zijn er voedingssupplementen die ervoor kunnen zorgen dat je beter bestand bent tegen virussen en bacteriën. Zo behoren echinacea, goudsbloem en Curcuma longa tot de mogelijkheden. Echinacea is misschien wel het bekendste supplement als het gaat om de winter. Het kan namelijk helpen de verspreiding van virussen tegen te gaan. Ook is het een ontstekingsremmer, waardoor je minder last zult hebben van bijvoorbeeld een loopneus of keelpijn. Goudsbloem werkt op een vergelijkbare manier, maar is daarnaast ook nog eens goed voor je huid. Curcuma longa is dan weer bekend vanwege zijn antioxidanten. Hierdoor kan het helpen je lichaam sneller te herstellen van bijvoorbeeld een griepje.

Etherische olie

Tot slot is er etherische olie. Op plekken als Supergoods.nl kun je deze soort olie eenvoudig bestellen. Etherische olie wordt gemaakt van planten en kan je helpen je luchtwegen vrij te houden. Denk hierbij aan oliën als eucalyptus, pepermunt of tea tree oil. Deze oliën zorgen ervoor dat je minder snel last krijgt van bijvoorbeeld een verstopte neus of een hoest. Het is dan ook niet voor niets dat etherische olie steeds vaker wordt gebruikt in bijvoorbeeld de badkamer of de sauna.

Al met al zijn er meer dan genoeg middelen waar je van kan profiteren wanneer je tegen de winter op ziet qua gezondheid. Maak dus zeker gebruik van de middelen die je aanspreken. Wij wensen je alvast een plezierige en fitte winter toe.

0