Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lever jouw bijdrage aan het klimaat!

Op de markt zijn er genoeg producten om de huid en het haar er prachtig uit te laten zien. Door het grote aanbod is het even zoeken welke producten echt bij je passen, maar dan heb je ook wat. Echter, tegenwoordig zijn er nog een aantal zaken waar veel op wordt gelet, zoals de duurzaamheid van een product. Wil je hier meer over weten? Lees dan gauw verder!

Het probleem

De aarde heeft altijd periodes gekend waarin het erg warm is, en de andere keer juist heel koud. Echter, de afgelopen decennia is opgevallen dat de temperatuurwisselingen enorm snel gaan. Dit is een dreigende situatie voor de gehele planeet. Denk bijvoorbeeld aan de poolgebieden waar het ijs smelt en de zeespiegel alsmaar blijft stijgen. De opwarming van de aarde wordt gecreëerd door broeikasgassen die terechtkomen in de lucht. Een van die broeikasgassen is CO2. Gelukkig wordt er een hoop gedaan om de opwarming van de aarde tegen te gaan of zo veel mogelijk te beperken. Zo heeft de Europese Unie als doel om de CO2-uitstoot te doen beperken. Veel bedrijven moeten bijvoorbeeld aan een aantal eisen voldoen om de aarde zo min mogelijk te vervuilen, zo ook de cosmeticabranche. Duurzame producten van Davines kunnen daarom een oplossing bieden.

Het klimaat en de cosmeticawereld

Je vraagt je af wat dit te maken heeft met de producten die jij voor jouw huid en lichaam gebruikt. De cosmeticawereld heeft helaas ook zijn aandeel in de vervuiling van de aarde. Gelukkig is deze branche niet de meest vervuilende sector, maar alsnog kan er genoeg gedaan worden om de vervuiling zo veel mogelijk tegen te gaan. Er worden bijvoorbeeld een hele hoop energie en grondstoffen gebruikt om de producten te maken. Denk bijvoorbeeld aan haarlak, waar drijfgassen in kunnen zitten. Deze dragen bijvoorbeeld bij aan smog, wat kan resulteren in een slechtere luchtkwaliteit. Bepaalde haarlotions zijn ook niet altijd onschuldig. Hier zit vaak palmolie in waar elk jaar duizenden bomen voor worden gekapt. Tenslotte was je deze producten op een gegeven moment van jouw lichaam af. Het water neemt dit allemaal dus weer mee. Het water wordt natuurlijk gezuiverd, maar een aantal stoffen zijn lastig afbreekbaar, waardoor het niet duidelijk is of ze weer terechtkomen in het oppervlaktewater.

De aarde is in gevaar, maar gelukkig wordt er een hoop gedaan om de risico’s terug te dringen. Benieuwd naar duurzame cosmeticaproducten? Neem dan een kijkje op de site van Davines!

0