Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Leuke cadeau-ideeën voor jouw puberende zoon

Is je puberzoon binnenkort jarig of wil je hem voor een speciale gelegenheid een origineel cadeau geven? Het is soms lastig om een geschikt cadeau te vinden dat aansluit bij de belevingswereld van je zoon. Maar er zijn toch wel een aantal leuke cadeaus te bedenken, die je ook nog eens op je budget kunt afstemmen.

Cadeau-ideeën met een sportief tintje

Vind je zoon het gezellig om met een paar vrienden bij elkaar te komen? Dan vindt hij het waarschijnlijk ook wel leuk om met de vriendengroep een sportieve activiteit te doen. Daarvoor hoeven ze niet ver van huis als je je zoon een dartbord cadeau doet. Dit dartbord kan aan de muur van de tienerkamer gehangen worden, maar ook bijvoorbeeld buiten in de tuin onder een overkapping.

Of kijk naar een boksbal, waar de puber zijn overtollige energie op kwijt kan. Hier geef je dan ook een paar bokshandschoenen bij. Deze activiteiten zijn gezellig om samen met anderen te doen, in de vorm van een wedstrijd. Maar je kunt ze ook heel goed alleen doen.

Een origineel cadeau-idee voor de enthousiaste gamer

Als je zoon van online gamen houdt dan is de kans groot dat hij bij een paar entertainmentwebsites geregeld nieuwe games koopt, online speelt of muziek luistert. Om er zeker van te zijn dat hij op een veilige manier online voor deze diensten kan betalen, geef je hem een betaalkaart van Paysafe cadeau. Zo hoeft je tiener geen persoonlijke gegevens als een bankrekeningnummer op te geven als hij op de aangesloten websites online voor games, films of muziek betaalt.

Als gever bepaal je zelf de hoogte van het tegoed, dit varieert van € 10,- tot € 100,-. Wil je een gerichter cadeau geven, bijvoorbeeld om aankopen te doen in de Xbox Game Store, dan kies je voor Xbox Gift Cards. Deze zijn al verkrijgbaar met een tegoed vanaf € 5,-, maar je kunt tevens kiezen voor een tegoed van bijvoorbeeld € 25,- of € 80,-.

Muzikale cadeaus voor tienerjongens

Zelf muziek maken is de droom van sommige tienerjongens. Heeft jouw zoon muzikale aanleg, geef dan een drumstel cadeau. Heb je weinig ruimte in huis, dan kan je ook voor een oprolbaar drumpad gaan. Andere ideeën voor muzikale cadeaus zijn een elektrische gitaar of een compacte synthesizer. De ambitieuze tiener die ervan droomt om dj te worden, zal dan weer blij zijn met een dj-controller die je op een laptop aan kunt sluiten.

Een bon voor een leuk uitje

Geef je zoon een bon voor een leuk uitje voor 2 personen. Dan kan hij zelf kiezen wie hij mee neemt, wellicht wil hij jou meenemen, maar misschien ook liever een vriend of vriendin? Bij een bon voor een leuk uitje kun je denken aan bijvoorbeeld een bioscoopbon, een tegoedbon voor een avondje bowlen, lasergamen, escape room etc. Wil je het wat avontuurlijker maken voor je zoon, dan zou je ook kunnen denken aan een bon voor indoor motorcross, indoor skydiven, indoor skiien, quad rijden etc. 

Conclusie

Hierboven hebben we enkele handige tips gegeven voor als je op zoek bent naar een cadeau voor jouw puberende zoon. Natuurlijk zijn er tal van andere mogelijkheden en is iedere zoon uniek. Maar over het algemeen zal je elke puberende zoon wel blij kunnen maken met ten minste 1 van bovengenoemde opties. 

0