Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Leuke activiteiten die je met je baby kunt doen

Tussen al die luiers die verschoont moeten worden, voedingen die gemaakt moeten worden en dutjes die gedaan moeten worden door zullen er momenten zijn waarop je baby wakker en alert is, klaar om zijn omgeving in zich op te nemen en met je om te gaan. Het feit dat er drie keer ‘moeten’ in de eerste zin staat, geeft al aan dat je voor een groot gedeelte geleefd wordt als je een baby hebt en dat kan voor een aantal moeders aardig wat stress opleveren. Maar gelukkig kun je ook zaken ondernemen waar je allebei iets aan hebt. Elke ervaring is nieuw voor je pasgeboren baby, en dit maakt elke kleine activiteit of interactie met jou een kans om te leren en een band op te bouwen. Je vraagt ​​je misschien af ​​welke activiteiten je met je pasgeboren baby kunt doen als deze nog maar een paar dagen of weken oud is, dus lees verder voor een aantal geweldige babyactiviteiten!

Babymassage in een baby spa

Een baby spa horen we je vragen… Aanraken kan een geweldige manier zijn om een ​​band met je baby te krijgen, en je baby een zachte massage geven kan voor jullie allebei rustgevend zijn. Natuurlijk zijn baby’s gevoeliger dan volwassenen, dus je zult jezelf moeten trainen en leren hoe je je baby kunt masseren. Gelukkig kun je dit op veel plekken doen in Nederland, zoals bij de baby spa in Rotterdam.

‘Tummy time’

Tijd om je baby op zijn of haar buik te leggen. Leg je baby korte tijd op de buik, slechts een paar minuten per keer, twee of drie keer per dag, terwijl hij of zij wakker is. ‘Tummy time’ helpt de nek- en schouderspieren in de loop van de tijd te versterken. Blijf bij je baby en let goed op als deze op zijn buik ligt. Als je pasgeboren baby niet van buiktijd op een speelmat op de vloer lijkt te genieten, probeer dan je baby op de buik op je borst te leggen. Je pasgeboren baby kan er meer van genieten als hij dicht bij je is en je gezicht kan zien en je warmte kan voelen.

Zelfs een baby zal het leuk vinden om naar gezichten te kijken, ook die van zichzelf. Een babyveilige spiegel kan je baby helpen de wereld te ontdekken. Probeer je baby voor de spiegel te houden en hem of haar te laten kijken. Je kunt zelfs babyspeelgoed krijgen met ingebouwde onbreekbare spiegels.

Met poppen spelen

Hoewel je vingerpoppetjes online kunt kopen, kun je ook creatief zijn en je eigen handpop maken van een vreemde sok en een paar ophangogen. Speel kiekeboe, doe gekke liedjes en dansjes, beweeg de pop heen en weer en geef je kleintje er kusjes mee. Een pop kan voor jullie allebei leuk zijn, vooral als je ook veel grappige geluiden maakt.

Klap in de handen van je baby. Zing je favoriete kinderliedje voor je baby en klap zachtjes in de handen op het ritme van het deuntje.

Dans met je baby

Houd je baby vast en zorg ervoor dat het hoofd altijd ondersteunt wordt. Zet wat vrolijke muziek op en dans zachtjes samen. Je kleintje zal genieten van de beweging met jou.

Spelletjes om je baby te laten lachen

Moedig je kleintje aan om te glimlachen door je tong naar hem of haar uit te steken of door gekke gezichten te trekken. Houd er rekening mee dat je misschien moet wachten tot je baby twee maanden is voordat je de echte glimlach van je baby ziet. De glimlach die je tijdens die eerste paar weken ziet, is waarschijnlijker een van de reflexen die pasgeboren baby’s hebben.

0