Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Leuk je woonkamer op met een retro vloerkleed

Je huisje mooi inrichten is iets dat veel mensen een leuke opdracht vinden. Sommigen veranderen zelfs zo nu en dan eens van indeling, of frissen de boel graag op met een nieuw meubelstuk of een likje verf. Je hoeft natuurlijk geen hele make-over aan je stekje te geven om het je weer helemaal eigen te maken. Ben jij ook toe aan een extra accent in je woonkamer en kan je wel wat tips gebruiken? Dan ben je hier op het juiste adres!

Een retro vloerkleed van alle tijden

Een eigen stijl hebben is helemaal niet gek. Misschien sta je wel open voor meerdere looks en zoek je nog de final touch om jouw woonkamer compleet te maken. Wellicht kan een retro vloerkleed je dan exact bieden wat je zoekt. Het leuke aan retro is dat het niet alleen een unieke uitstraling biedt, je kan het combineren met allerlei stijlen! Een ander voordeel aan een retro vloerkleed is dat het de ruimte meteen een stuk gezelliger maakt. Qua onderhoud zijn retro vloerkleden bovendien heel gebruiksvriendelijk. Het staat dus niet alleen leuk, je hebt er ook bijna geen omkijken naar.

Kies het model dat echt bij jou past

Op het gebied van kleuren en maten is er geen gebrek in de wereld van het retro vloerkleden. Of je nu een grote of eerder knusse woonkamer hebt, er is altijd genoeg keuze. Zo haal je bijvoorbeeld met een rood vloerkleed de charmes van een klassiek uiterlijk naar boven. Met allerlei soorten motieven heb je snel een leuk vloerkleed gevonden dat een vrolijke, dynamische indruk toejuicht. Je vindt ze met fantasierijke vormen en overgangen, of juist eerder wat statisch en strak. Maar ook als je voorkeur uitgaat naar een effen rood vloerkleed, zijn er genoeg modellen om je woonkamer mee te betoveren.

Leuke tips voor de twijfelaar

Het kan zomaar zijn dat je niet goed weet wat je zoekt, of twijfelt tussen enkele soorten retro vloerkleden. Dat is helemaal niet erg! Probeer het uiterlijk van je woonkamer mee te nemen in je zoektocht en kijk wat voor jou het beste past. Heb je een overwegend modern design met een rustige ondertoon? Dan kan een iets strakker retro vloerkleed zomaar de ideale keuze zijn. Ga gerust voor een iets speelser ontwerp als je houdt van een energiek interieur vol met allerlei leuke woonaccessoires.

Natuurlijk is de keuze helemaal aan jou en kun je eigenlijk niets verkeerd doen als je een retro vloerkleed aanschaft. Als je gevoel goed zit en je ziet jezelf al helemaal relaxen op de bank met je blote voeten heerlijk op je retro vloerkleed, dan weet je dat je goed gekozen hebt!

0