Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Last van bacteriële infecties rond de nagelriem? Dit zijn 4 tips om het te bestrijden!


Bacteriële infecties rond de nagelriem en kalk nagels kunnen erg pijnlijk en ongemakkelijk zijn. Deze infecties, ook wel paronychia genoemd, worden vaak veroorzaakt door bacteriën die de huid rondom de nagel binnendringen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit soort infecties te behandelen en te voorkomen. In dit artikel willen we je graag helpen om van de bacteriële infecties rond de nagelriem af te komen door je vier handige tips te geven. 

Houd de nagels schoon en kort

Een goede persoonlijke hygiëne is erg belangrijk om bacteriële infecties rond de nagelriem te voorkomen. Zorg ervoor dat je je nagels regelmatig schoonmaakt en kort houdt. De kans op infecties wordt groter wanneer vuil en bacteriën zich ophopen onder de nagels. Gebruik bijvoorbeeld een nagelborstel en milde zeep om je nagels grondig te reinigen. Zorg ervoor dat je de nagelriemen voorzichtig terug duwt, maar vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen om beschadiging te voorkomen.

Stop met het bijten op nagels en nagelriemen

Veel mensen hebben de gewoonte om nagels te bijten. Dit beschadigt je huid waardoor bacteriën gemakkelijk in je lichaam kunnen komen. Het is belangrijk om deze gewoonte af te leren om de kans op bacteriële infecties te minimaliseren. Probeer andere manieren te vinden om stress of verveling tegen te gaan, zoals stressballen of kauwgom om het nagelbijten te stoppen. Daarnaast kan het dragen van nagellak of het aanbrengen van nagelriemolie helpen om de nagels gezond en sterk te houden, waardoor de verleiding om te bijten afneemt.

Gebruik desinfecterende middelen en antibacteriële crèmes

Als je last hebt van een bacteriële infectie rond de nagelriem of van kalk nagels, is het belangrijk om desinfecterende middelen en antibacteriële crèmes te gebruiken. Een kalknagel behandeling kan helpen bij het bestrijden van de bacteriën en helpen om de infecties te genezen. Breng alleen het desinfecterende middel aan op de geïnfecteerde plekken en laat het even intrekken. Gebruik daarna een antibacteriële crème om de huid te verzorgen en te beschermen. Herhaal dit proces meerdere keren per dag totdat de infectie helemaal verdwijnt.

Raadpleeg een arts indien nodig

In sommige gevallen kan een bacteriële infectie rond de nagelriem ernstiger zijn en is het nodig om een medische behandeling te ondergaan. Als de infectie niet weg gaat na het gebruiken van desinfecterende middelen, of als je te maken hebt met symptomen zoals koorts, roodheid, zwelling of pus, is het slim om even langs de dokter te gaan. Een dokter kan de situatie beoordelen en indien nodig antibiotica voorschrijven om de infectie te bestrijden.

0