Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kun je geen genoeg krijgen van dat mediterraanse vakantiegevoel? Creëer een mediterrane badkamer

We kennen het allemaal. Je bent heerlijk op vakantie geweest in Zuid-Europa en nu ben je weer thuis. Je mist alleen ontzettend dat mediterrane vakantiegevoel. Gelukkig is dit met een paar aanpassingen in je interieur op te lossen. Ga voor een mediterrane badkamer en je houdt langer vast aan dat fijne, relaxte vakantiegevoel. Hier lees je hoe je dat precies doet en verkrijg badkamer inspiratie om jouw eigen mediterrane badkamer te maken!

Wat is de mediterrane stijl?

Bij mediterrane sferen denk je aan rustige kleuren, licht, minimalisme en rust. Deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals natuursteen, hout of natuurlijke kleuren. Denk daarbij aan aardse tinten en warme kleuren, maar ook aan de combinatie van wit met fellere kleuren. Daarnaast mogen planten en ander groen zeker niet ontbreken om helemaal in contact te komen met de natuurlijke kant van deze stijl.

badkamer mediterraan

Natuurlijke materialen

De basis die je nodig hebt voor het creëren van een mediterrane badkamer, zijn natuurlijke materialen. Een voorbeeld van zo’n natuurlijk materiaal waar veel badmeubelen in te verkrijgen zijn, is natuursteen. Denk bijvoorbeeld aan een wastafel van natuursteen. Een andere optie die veel in deze stijl wordt gebruikt, is hout. Hout kun je op meerdere manieren verwerken in badmeubelen. Er bestaat veel keus in hout dat bestendig is tegen water. Ook kun je kiezen voor een vloer in hout stijl. Verder bestaat er allerlei mooie houten decoratie voor de badkamer. Ook de kleur wit kun je gebruiken binnen deze stijl. Combineer wit wel altijd met gekleurde decoratie en planten om de badkamer niet te steriel te maken.

mediterraanse badkamer

Tegels

Wat ook zeker niet mag ontbreken bij deze badkamer inspiratie, zijn tegels. Wat is er nu meer mediterraan dan tegels? In de wereld van tegels heb je een overvloed aan opties, maar als je voor een mediterrane stijl wilt gaan, kun je het beste kiezen voor tegels met een matte afwerking. Qua kleur kun je vervolgens het beste kiezen voor warme tinten. Denk daarbij aan terracotta, beige of bruin. Ook blauw kan erg mooi zijn als je een Griekse stijl wilt recreëren.

Wastafelkranen

Weet je inmiddels voor welke materialen, tegels en kleuren je wilt gaan? Dan is het tijd om te kijken naar het sanitair. Wat het mooist combineert voor een compleet mediterraan uiterlijk is sanitair in de kleur brons, koper of zelfs zwart. Bij sanitairwinkel.nl heb je veel keus in wastafelkranen in deze stijl. Deze kleuren combineren erg goed bij de warme tinten van natuurlijke materialen en terracotta. Een keus die je voor sanitair vooral niet moet maken bij deze stijl is wit en metaal. Dit steekt te veel af bij het natuurlijke en warme mediterrane uiterlijk. Heb je voor de badkamer een witte of houten basis gekozen, zoals witte matte tegels, dan zou je dit eventueel wel kunnen combineren met witte meubels. Zorg er dan wel voor dat je wat kleurrijke decoratie en planten gebruikt om het mediterrane gevoel te behouden.

Beeldmateriaal: Sanitairwinkel.nl

0