Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Je kunt de zomer ook gewoon in Nederland doorbrengen

Het Coronavirus heeft veel teweeg gebracht in ons dagelijks leven. De meest normale dingen zijn ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Vakanties boeken bijvoorbeeld. Veel mensen hebben hun welverdiende vakantie moeten cancellen en of de verre reis in de zomervakantie naar het buitenland door kan gaan, is nog maar de vraag. Daarom kiezen steeds meer Nederlanders ervoor vakantie in eigen land te vieren. En dat is zeker geen gekke gedachte! Nederland heeft ontzettend veel te bieden en vervelen zul je je zeker niet. Lees snel verder voor wat inspiratie voor vakantie in Nederland.

Relaxen op het strand

Dat de helft van Nederland aan zee ligt, is voor het vieren van vakantie een heel groot voordeel. Zoek een camping of een vakantiepark dichtbij het strand en je kunt je vakantiedagen heerlijk in het zand en in zee doorbrengen. Als je van avontuur houdt, kun je natuurlijk ook met een camper of je auto van de zuidkust naar de noordkust rijden. Onderweg stop je bij campings om een paar dagen te overnachten en zo is de vakantie voorbij voordat je het weet.

Ervaar de natuur in het bos

Voor wie zich liever in het bos bevindt, moet natuurlijk naar de Veluwe. Ook ideaal voor degene die van mooie wandel- en fietsroutes houdt. De Veluwe, met een oppervlakte van zo’n 1000 vierkante meter, is een heel divers gebied. Je kunt er allerlei wilde dieren spotten, zoals herten en zwijnen. Om de natuur zo goed mogelijk te ervaren is het aan te raden een camping of vakantiepark te zoeken midden in het bos. Je komt zo helemaal tot rust tussen de fluitende vogeltjes.

Het eilandgevoel op de Wadden

Wil je deze zomer het eilandgevoel? Dat moet je naar de Waddeneilanden. Texel is van de eilandengroep het grootste. Met de pont vanuit Den Helder ben je er zó. Naast prachtige natuur, duinen en stranden, hun je er ook heerlijk uit eten en een drankje drinken. Ook dierenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Er leven wel 300 verschillende vogelsoorten op Texel. Daarnaast kun je er zeehonden spotten en meedoen met excursies wadlopen.

Alleen op reis gaan

Op vakantie gaan hoeft niet per definitie met een groep of met familie. Alleen op reis gaan kan ook! Misschien vind je dit een spannend of eng idee, maar het heeft allerlei voordelen! Zo kun je gaan en staan waar je wilt, ontmoet je allerlei nieuwe mensen en leer je jezelf echt kennen.

0