Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Je kat naar een kattenpension brengen of niet?

Als je een kat hebt, of een ander huisdier, is reizen geen zorgeloze en spontane onderneming meer. In plaats daarvan vereist het een nauwgezette planning en voorbereiding. Afhankelijk van hoe lang de reis duurt, geven sommige eigenaren er de voorkeur aan hun katten thuis te laten waar ze zich veilig voelen. Uiteraard moet je dan wel zorgen dat iemand voor het eten en drinken zorgt. Maar wat als je niemand hebt die dat voor je kan doen, of je een lange reis gaat maken en de periode gewoon te lang is om iemand voor je kat te laten zorgen. Dan is een kattenpension een uitkomst. Je moet dan wel met een paar zaken rekening houden.

Dieren pensions zijn, als het goed is, veilige en betrouwbare omgevingen voor katten, met professioneel personeel dat ervoor zorgt dat jouw kat goed wordt verzorgd. Bovendien kunnen de meeste kattenpensions de routine van jouw kat en hun speciale behoeften ondersteunen terwijl je weg bent. Daarvoor moet je natuurlijk wel goed voorbereid zijn, maar daar kan het kattenpension, of een dierapotheker, jouw goed over voorlichten. Misschien heeft je kat wel last van wormpjes en moet je eerst navraag doen over ontwormen kat voordat je naar een dierenpension gaat. Er zijn allerlei zaken waar je rekening mee moet houden, wij kunnen je hier ook bij helpen en gaan je hieronder door het hele proces leiden, zodat jij en je kat weten wat je kunt verwachten. 

Een reis maken met katten is geen gemakkelijke taak en je moet over elk klein ding nadenken, zoals het kiezen van de juiste reismand en ervoor zorgen dat er voor het emotionele welzijn van de kat wordt gezorgd. Daarom is het soms het beste wat je kunt doen, je kat achterlaten in een veilige omgeving. Laten we dus eens nader bekijken hoe dat werkt. 

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om een pension voor je kat te zoeken. Misschien ga je op een lange vakantie of ben je je appartement aan het renoveren. Maar voordat je op zoek gaat naar een pension, is het belangrijk om te begrijpen wat het pensioneren van een kat daadwerkelijk betekent voor het beest. 

Voordelen van kattenpensions

Kattenpensions zijn speciaal ontworpen om jouw kat zo veilig en gelukkig mogelijk te houden. Het belangrijkste is dat ze speciale voorschriften hebben om ervoor te zorgen dat jouw kat wordt beschermd. Dit betekent dat de cattery hoogstwaarschijnlijk wordt gerund door professionele verzorgers die weten hoe ze zich in de buurt van katten moeten gedragen, zelfs in geval van nood. Afhankelijk van de faciliteit heeft jouw kat zijn of haar eigen ruimte, weg van andere katten, mogelijk zijn eigen kattenverblijf met veel verstopplekken en zacht beddengoed. 

Pensions zijn ook verantwoordelijk voor het vermaak van de kat tijdens de dagelijkse speeltijd, in gespecialiseerde speelkamers die ze mogelijk moeten delen met andere katten. Ook al ben je niet bij jouw kat, een goed pension houdt je op de hoogte van het welzijn van de kat en je kunt altijd checken en zien hoe het met hem of haar gaat. Over het algemeen is dit een geweldig alternatief, vooral voor katten die goed gesocialiseerd zijn. 

De meeste katten houden er niet van als hun routine wordt verstoord en ze vinden het zelden leuk om van huis te zijn. De verandering van de omgeving, vooral in een ruimte die gevuld is met onbekende geluiden en geuren van andere katten en mensen, kan voor de meeste katten overweldigend en extreem stressvol zijn. Hoogstwaarschijnlijk zullen veel katten het niet leuk vinden om een ​​speelkamer te delen met een vreemde kat en dat kan leiden tot agressie en angst. Of ze verstoppen zich misschien onder dekens en in de beschikbare katten hoekjes in hun kamer. 

Natuurlijk begrijpen de meesten van ons dat katten gewoontedieren zijn, en de meesten van hen blijven liever thuis dan in een chique kattenhotel. Aan de andere kant hebben kittens meer regelmatige zorg en contact nodig, vooral in het begin, dus het kan gevaarlijk zijn om ze voor langere tijd alleen te laten, zowel mentaal als fysiek, omdat ze in de problemen kunnen komen. Daarom is het het beste om je kat naar een pension te brengen waar je een goed gevoel bij hebt. Ondanks de mogelijke stress die jouw kat kan ervaren, zijn deze faciliteiten te vertrouwen en zorgen ze ervoor dat jouw kat alles heeft tijdens jouw vakantie.

0