Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Je eigen huis gekocht? Welke gereedschappen zou iedereen in zijn schuur moeten hebben?

Als je een ijzerhandel of bouwmarkt bezoekt, is het gemakkelijk om overdonderd te raken door al die platte schroevendraaiers, klauwhamers en ander gereedschap. Er kan te veel keuze zijn. Als je echter een eigen huis hebt, en ook als je er een huurt, is het verstandig om een basisset aan gereedschap te hebben. Dus welke moet iedereen in huis hebben? Wat moet elke gereedschapskist bevatten? Hier is onze lijst met basisgereedschappen en apparatuur die je zou moeten hebben.

Draadloze boor

Als je maar 1 elektrisch gereedschap hebt, zorg dan dat het een draadloze boor is. Een boormachine is een viervoudige traktatie. Naast boren kan hij ook polijsten, slijpen en schuren. Je kunt modellen krijgen met een netsnoer, maar draadloze boormachines, hoewel iets duurder, zijn veel gemakkelijker te gebruiken. 

Platte en kruiskop schroevendraaiers

Beide schroevendraaiers zijn handig voor klussen in en om het huis, met name voor het repareren van meubels en het vervangen van accessoires zoals lampen en lijsten. De kruiskopschroevendraaier is kruisvormig. De platte schroevendraaier is recht. Je kunt ze per stuk kopen, maar je kunt relatief goedkoop een set in verschillende vormen en maten aanschaffen.

Waterpas

Dit is een belangrijk item wanneer je planken ophangt. Het voorkomt dat je planken of ornamenten schuin komen te hangen. Een waterpas met verschillende oriëntaties moet nauwkeurige horizontale en verticale hoeken vinden.

Spijkers en schroeven

Je kunt verschillende sets spijkers en schroeven vinden bij elke goede doe-het-zelfwinkel. Het is handig om deze te hebben, zodat je schroeven of spijkers hebt voor je doe-het-zelf projecten. Zorg voor een verscheidenheid aan maten en soorten!

Rolmaat

Een van de meer essentiële items op de lijst. Het is nuttig in alle delen van het huis voor het meten van eenheden, meubels of vervangende onderdelen.

Plakband

Het is handig om een ​​paar soorten tape in je gereedschapskist te hebben:

– Ducttape is handig om eventuele lekkende leidingen tijdelijk af te dichten terwijl je op de loodgieter wacht.

– Als u uw plinten schildert en een deel van de muur moet afdekken, investeer dan in schilderstape. Het beschadigt geen bestaand lakwerk en laat geen residu achter bij het verwijderen.

– Gaffer tape is goed voor het vastplakken van kabels waardoor iemand zou kunnen struikelen. Net als bij schilderstape mag dit geen residu achterlaten.

Ladder

Dit is niet alleen handig voor doe-het-zelvers, als je een gloeilamp moet vervangen of naar een zekeringkast moet, is een ladder een must. Het is ook bijzonder handig voor de maandelijkse onderhoudstaken in en rond het huis. Een standaard 5-staps (of loopvlak) ladder zou voor de meeste klussen genoeg moeten zijn.

Klauwhamer

Dit is handig voor, nou ja, het hameren. Maar een klauwhamer kan ook worden gebruikt om oude spijkers los te wrikken of dingen open te maken. Je kunt het beste voor een hamer gaan die in de productbeschrijving ‘uit een deel’ staat. Deze modellen zijn steviger en het is onwaarschijnlijk dat ze zullen breken bij intensief gebruik.

Tang

Tangen zijn handig voor het aandraaien van moeren, bouten en het verwijderen van spijkers waar je met de eerder genoemde klauwhamer niet bij kan. Ze zijn ook geweldig voor het knippen en buigen van draad. Er zijn een paar verschillende soorten tangen, maar een standaardset kniptangen zou goed moeten zijn voor alle basistaken.

0