Het zal je vast niet ontgaan zijn dat onlangs de film ‚Barbie’ is uitgekomen. Niet alleen zie je veel over de film voorbij komen, de socials lijken bij veel mensen gevuld met foto’s genomen in een ‚barbie doos’ buiten de bioscoop. Maar is al deze aandacht terecht? Barbie’s schrijver-regisseur is Greta Gerwig, ze schreef Barbie met haar partner Noah Baumbach, die voorheen bekend stond als indie kunstenaar en niet als Instagram-beïnvloeder… wat hij nu meer lijkt te zijn.
Het verhaal van Barbie
De film “Barbie” gaat over een jonge vrouw genaamd Barbie die in een perfecte wereld leeft, maar zich niet gelukkig voelt. Alhoewel Barbie’s leven in Barbieland op het eerste gezicht perfect is. Ze heeft een groot huis, een mooie auto en een perfecte familie. Maar Barbie is niet gelukkig. Ze voelt zich onder druk gezet om perfect te zijn, en ze mag niet zichzelf zijn. Barbie’s leven in Barbieland is gecontroleerd door haar ouders, die haar vertellen wat ze moet doen en hoe ze moet zijn. Ze mag niet ongelukkig zijn, en ze mag niet dromen van iets anders dan het leven dat haar is voorgeschreven. Al met al zitten hier natuurlijk duidelijk verwijzingen in naar het echte leven en onze maatschappij. Uiteindelijk wordt ze gedwongen om het perfecte leven in Barbieland te verlaten, en gaat op zoek naar haar ware zelf in de echte wereld.
De film begint met Barbie die haar leven in Barbieland leidt. Ze is een succesvolle modeontwerpster, en ze heeft een perfecte vriend, Ken. Maar Barbie is niet gelukkig. Ze voelt zich niet zichzelf, en ze wordt onder druk gezet om perfect te zijn. Op een dag wordt Barbie gedwongen om Barbieland te verlaten. Ze wordt beschuldigd van een misdaad die ze niet heeft begaan, en ze wordt verbannen uit het land. Barbie komt terecht in de echte wereld, waar ze een groep jonge vrouwen ontmoet die net zo zijn als zij.
Filmles of levensles?
In die echte wereld leert Barbie dat perfectie niet bestaat. Ze ontmoet vrouwen met verschillende achtergronden, maten en uiterlijken. Ze leert dat iedereen mooi is, ongeacht hoe ze eruitzien. Barbie leert ook dat ze haar eigen dromen moet volgen. Ze start haar eigen modebedrijf en ze wordt succesvol. Barbie vindt haar ware zelf in de echte wereld, en ze is eindelijk gelukkig.
De film “Barbie” heeft een positieve boodschap voor jonge meisjes. Het laat zien dat je niet perfect hoeft te zijn om gelukkig te zijn. Je moet jezelf zijn, en je dromen volgen.
Hier zijn enkele delen uit recensies van de film om je een idee te geven wat de internationale pers ervan vindt:
- “Barbie is een verrassend feministisch sprookje.” – Variety
- “Een leuke en ontroerende film die een boodschap van zelfacceptatie en diversiteit uitdraagt.” – The Hollywood Reporter
- “Margot Robbie is perfect als Barbie, en ze geeft de film een frisse en moderne draai.” – The Guardian
De film is dan ook een duidelijk succes bij critici en publiek. Het is een leuke en ontroerende film die een belangrijke boodschap uitdraagt.
Barbie’s ervaringen in de echte wereld
In de echte wereld ontmoet Barbie een groep jonge vrouwen die net zo zijn als zij. Ze zijn allemaal uniek en hebben hun eigen dromen. Barbie leert van deze vrouwen dat perfectie niet bestaat, en dat je jezelf moet zijn om gelukkig te zijn.
Barbie ontmoet ook een jonge man, genaamd Ryan, die haar steunt en aanmoedigt om haar dromen te volgen. Ryan helpt Barbie om haar eigenwaarde te vinden en om haar ware zelf te omarmen.
Diepere analyse van de boodschap van de film
De film “Barbie” is een feministische film die een boodschap van zelfacceptatie en diversiteit uitdraagt. De film laat zien dat je niet perfect hoeft te zijn om gelukkig te zijn. Je moet jezelf zijn, en je dromen volgen. De film is een inspiratie voor jonge meisjes, die zich kunnen identificeren met Barbie’s zoektocht naar haar ware zelf. De film laat zien dat het oké is om anders te zijn, en dat je niet perfect hoeft te zijn om mooi te zijn.
In eerste instantie worden meisjes als een soort van verpletterende babypoppen getoond. Dan wordt een meisje getoond dat Barbie afwijst, wat het complot in gang zet, een nieuwe rebellie die ertoe leidt dat vrouwen weigeren zichzelf als echtgenote of minnaar te definiëren. Dit is natuurlijk duidelijk een verwijzing naar de samenleving waarin we leven, waarin de meeste jongeren ongehuwd, onbemind en alleen zijn. Het verbazingwekkende aan Barbie is dat het, door te abstraheren van erotische eisen, de dood en sterfelijkheid omarmt.