Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Interieurtrends uit de jaren ’80 die nog steeds actueel zijn

Natuurlijk zijn er zaken die in de jaren ’80 moeten blijven, maar dat decennium heeft ons ook een aantal geweldige decor trends opgeleverd. Natuurlijk, te veel van het goede kan, nou ja, een beetje te veel jaren ‘80 voelen, maar deze retro-geïnspireerde decor ideeën zijn perfect om een ​​beetje vintage aan je ruimte toe te voegen Van stevige meubels tot felle kleuren, er zijn trends die steeds weer populair worden. Hier zijn enkele van onze favoriete interieurtrends uit de jaren 80 die nog steeds goed werken.

Plastic in je interieur

Hier is een decor trend die begon in de jaren ’80 en nooit echt is verdwenen. Het draait allemaal om lucite, een helder, dik plastic dat erg goed werkt in kamers waar je wilt voorkomen dat je te veel texturen en rommel is. Het is ook gemakkelijk schoon te maken. Een van de bekendste voorbeelden zijn de doorzichtige barkrukken die iedereen wel kent.

interieurtrends uit de jaren 80

Neon verlichting en felle kleuren

Het is moeilijk om de stijl van de jaren ’80 te denken zonder neonlichten en felle kleuren. Maar omdat het decennium van neon al lang voorbij is, betekent dat niet dat we deze kleurrijke trend nu niet opnieuw kunnen omarmen. Versier met neon kleuren of voeg een neonreclame toe aan je ruimte voor nog meer nostalgie.

Preppy stijl

Terwijl veel van de jaren ’80 over luide kleuren (en luide muziek) gingen, was de zogenaamde ‘preppy stijl’ ook erg groot tijdens dit decennium. Gestreepte patronen, witte en blauwe kleurenpaletten en monogrammen waren allemaal populair, en we denken dat het tijd is dat ze terugkomen. 

Natuurlijk, minimalisme is tegenwoordig overal, dat zien we zelfs in de nieuwste trends voor de tuin, maar we denken dat het tijd is om alles maximalistisch te omarmen. Messing en koper is gedurfd en luid, vaak met afgeronde randen die het een leuk, grillig gevoel geven. Als we aan de jaren 80 denken, denken we aan ongegeneerde stijl, en koper geeft dat gevoel perfect weer.

Memphis Design was een beweging die begon in 1981 in Milaan, en omarmde alles wat kleurrijk, abstract en luid was. Als je wilt dat je inrichting een opvallende uitstraling krijgt, dan is Memphis Design iets voor jou, van abstract geïnspireerde kunst en kussens tot gedurfde kleuren in textiel.

Het beste van veel ontwerpen van de jaren ’80 is dat veel van de design trends nogal contrasterend waren. Als gedurfd en neon niet jouw ding zijn, wat dacht je dan van pastel? Pastelkleuren zijn weer helemaal terug van weggeweest. Verf een muur met een zachte blush-kleur en voeg pastel blauwe kussens toe om deze zachte kant van de jaren 80 te omarmen.

Drukke elementen in je interieur

Tropische prints waren groot in de jaren ’80, maar tropische planten ook en als je ooit een excuus nodig had voor meer kamerplanten, kun je deze inspiratie gebruiken. Wat dacht je van een retro-geïnspireerde slaapkamer met een extra grote palm plant die een heerlijke tropische sfeer geeft? Als het echte werk te veel moeite voor je is, zijn er veel nep planten die er hetzelfde uitzien en voelen.

0