Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Industriële keukendesigns: stoer en stijlvol voor vrouwen

De industriële stijl in de keuken is vandaag de dag populairder dan ooit. Waarom? Je kunt er materialen voor gebruiken die je anders misschien niet zou overwegen. Misschien is het enorm tof om de bakstenen onder die ene laag stucwerk te laten zien. Of je gaat voor ruwe materialen als sloophout en staal. Dit soort materialen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze perfect zijn voor een industrieel interieurproject. Hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het creëren van een interieur in een industriële stijl voor je eigen keuken, zoals een betonlook keuken lees je hier. 

Start altijd met het neerzetten van een goede basis 

Is het goed om muren op te trekken? Of moet je de ruimte zo open mogelijk laten? Moet je alles wit schilderen? Of is betegelen in een opvallend patroon een beter idee? Het zijn slechts een paar voorbeelden van keuzes waar je voor komt te staan. Als je overweegt een bestaande muur te verven of een nieuwe toe te voegen, kun je de keuze maken voor het gebruik van een rijke kleur, zoals dieprood of donkergroen. Dit soort tinten geven meer structuur in vergelijking met lichte kleuren zoals pastelkleuren.

Ga voor stoere elementen waar je meteen een impact kunt maken in huis 

Het leukste van alles? Dat is natuurlijk het uitzoeken van de elementen voor de industriële keuken. Probeer altijd te gaan voor robuuste en ruwe materialen en probeer het kleurgebruik neutraal te houden. Materialen zoals hout, staal en glas zijn bijzonder geschikt voor de nieuwe keuken bij jou in huis. Tip! Door een bezoek aan een keukenwinkel bij jou in de buurt te brengen, krijg je meteen een erg goed beeld welke elementen het beste met elkaar kunnen worden gecombineerd. Je krijgt dan meteen een goed beeld van hoe een industriële stijl bij jou in huis vorm kan krijgen.

Weet je al goed wat voor materialen je voor het keukenblad uit wilt zoeken?

In je bestaande keuken zie je het maar al te goed. Het blad op het aanrecht bepaalt voor het grootste deel het aanzicht van de ruimte. En daarom is het zeker geen overbodige luxe om te investeren in de beste materialen voor je toekomstige keuken in een industriële stijl. Je kunt daarbij denken aan een blad van beton, maar een blad van composiet is ook uitermate geschikt voor een keuken in een industriële look.

Ga voor stoere en robuuste apparatuur: fijn om mee te koken en enorm stijlvol

In een keuken in een industriële stijl mogen natuurlijk een aantal stoere elementen terugkomen, maar dit kun je ook terug laten komen in de apparatuur. Ga bijvoorbeeld voor een waanzinnig vrijstaand fornuis van rvs of laat een zwarte wijnklimaatkast extra goed opvallen. Met een paar kleine accenten in de keuken kun je meteen al een wereld van verschil maken. Breng daarom nu alvast goed voor jezelf in kaart wat voor soort apparatuur je het liefste in de nieuwe keuken van je dromen terug wilt laten komen. Denk ook goed na over functionaliteiten die echt niet mogen ontbreken, zoals een stoomfunctie in de oven of een vaatwasser met bestekla in plaats van een korf.

Laat je altijd goed adviseren door een medewerker van een keukenwinkel 

Tijdens het uitzoeken van een nieuwe keuken zijn er een hoop keuzes waar je voor komt te staan. Denk daarbij aan het uitzoeken van de kleur van de kasten, het selecteren van de juiste opstelling van de keuken en woonaccessoires om de ruimte extra gezellig te maken. Merk je dat je er soms moeite mee hebt om het totaalplaatje in te kunnen beelden? En weet je daarom niet helemaal wat voor soort elementen het meest geschikt zijn voor je eigen woning? Breng dan zeker een bezoek aan een keukenwinkel bij jou in de buurt en laat je uitgebreid adviseren door een medewerker. Er wordt altijd met je meegedacht en wellicht heeft de adviseur nog een paar slimme tips.

0