Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Incontinentie bij zwangere vrouwen: veelvoorkomende problemen en oplossingen

Incontinentie komt redelijk vaak voor en vooral bij vrouwen. Dit komt doordat de bekkenbodemspieren van vrouwen veel belasting ondervinden. Door zwangerschap, bevalling en de overgang verliezen de spieren vaak aan kracht en rekbaarheid. Er zijn een aantal hulpmiddelen verkrijgbaar bij incontinentie zoals onder andere een douchestoel. Wil jij ook weten wat veelvoorkomende problemen en oplossingen zijn bij incontinentie bij zwangere vrouwen, lees dan snel verder.

Zwangerschapsincontinentie

Doordat de hormonen tijdens de zwangerschap veranderen, worden de spieren van de bekkenbodem zachter waardoor er meer druk op komt te staan. Dit komt omdat op deze manier de baby gemakkelijker ter wereld kan komen. Het kan zijn dat iemand af en toe wat urine verliest maar het kan ook zijn dat je moeite hebt om de urine op te houden als je moet tillen, lachen, hoesten of niezen. Er kan sprake zijn van urineverlies tijden en na de zwangerschap. Mogelijk kunnen bekkenbodemspieroefeningen helpen bij dit probleem. Om het ongemak te verlichten is het Tena Lady een aanrader.

Incontinentie een veelvoorkomend probleem

Urineverlies kan schaamte opwekken en zo van invloed zijn op je geestelijke toestand. Het heeft vaak ook invloed op je sociale leven omdat je minder snel ergens naar toe gaat of iets leuks gaat doen.  Schaam je niet en deel je situatie met anderen zoals je partner, een vriendin of de huisarts. Incontinentie is een ongemak dat vaak voorkomt, vooral bij vrouwen en zeker tijdens de zwangerschap. Alleen als het probleem bespreekbaar is kan er een oplossing gezocht worden. Om het ongemak te beperken kun je gebruikmaken van incontinentiematerialen. Probeer de bekkenspieren te versterken met oefeningen. Urineverlies is een vervelend probleem maar er is wel iets aan te doen of in ieder geval zijn er mogelijkheden om de hinder zoveel mogelijk te verminderen.

Oplossingen

Om urineverlies tijdens de zwangerschap te verminderen zijn een aantal oplossingen en manieren om het probleem onder controle te krijgen. Vermijd cafeïne en drink voldoende water. Ga regelmatig naar het toilet en zorg dat de blaas compleet leeg is. Zoals reeds genoemd, kunnen bekkenspier oefeningen mogelijk de spieren versterken. Als niets helpt dan kan je arts medicijnen voorschrijven. Schaam je niet voor dit probleem want het komt vaak voor en een snelle behandeling voorkomt lange termijn schade. Tijdens en na de zwangerschap kan incontinentiemateriaal een uitkomst bieden tegen doorlekken en geurtjes. Er zijn lichtere inlegkruisjes verkrijgbaar voor overdag en de zwaardere bescherming voor ’s nachts. 

0