Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ideeën om een unieke sfeer in huis te krijgen

Je huis is niet alleen de plek waar je eet en slaapt en het grootste deel van je vrije tijd doorbrengt. Je huis is ook een verlengstuk van jezelf, en de sfeer ervan zal zeker een grote invloed hebben op je persoonlijkheid en gedrag. Er is immers een verschil tussen een huis en een thuis. Om een thuis te creëren zul je een fijne sfeer neer moeten zetten. Dit kan op verschillende manieren, zoals het gebruik van foto’s. Daar kun je tegenwoordig op verschillende manieren, maten en vormen gebruik van maken, wat dacht je van een aantal hexagons aan de muur? Geen idee wat dat zijn? Lees dan snel verder!

Familiefoto’s

Er is iets krachtigs aan jezelf op je best zien, of op je grappigst, terwijl je plezier hebt. Je zou een digitale fotolijst kunnen hebben die roteert. Je kunt je foto’s ook inlijsten en ophangen, of meerdere albums weergeven. Liever niet nog een scherm in huis? Wat dacht je dan van enkele foto’s afgedrukt als hexagons? Dit zijn 6 hoeken, bedrukt met jouw favoriete foto. Dit formaat komt pas echt krachtig over als je er een paar bij elkaar hangt met een klein beetje ruimte tussen de verschillende hexagons!

Neutrale kleuren in combinatie met felle kleuren

Er zijn veel kleuren theorieën. Zoals vaker met interieur, draait het allemaal om je eigen smaak. Veel mensen kiezen voor zeer heldere primaire kleuren voor de kinderkamer, en de meeste mensen laten felle kleuren links liggen. Toch kun je best kiezen voor 1 of 2 wat fellere kleuren en die als detail gebruiken in een ruimte met neutrale kleuren. Zorg dat je de rust bewaard, maar bijvoorbeeld een speels element toevoegt door het kleurgebruik!

Verlichting

Verlichting is vergelijkbaar met kleuren omdat het ons zenuwstelsel echt beïnvloedt door de visuele ervaring. Heldere, fluorescerende, led- of blauwachtige lichten kunnen behoorlijk hard overkomen. Onderzoek toont aan dat de meeste mensen zich beter voelen in natuurlijk licht, terwijl fluorescerend licht de cortisol verhoogt. Overweeg om meer natuurlijk licht een ruimte in te laten komen door te kiezen voor raamdecoratie die helemaal open kan, of juist licht is. Als je verlichting nodig hebt, denk dan aan warme verlichting, nachtverlichting, Himalaya-zoutlampen, etc. Vermijd in ieder geval blauw licht, zoals we dat kennen van schermen!

Comfortabele stukken

Investeer in jouw huis om dit ergonomisch voor je te laten werken, zodat je je fysiek comfortabel voelt. Bijvoorbeeld een ongemakkelijke bureaustoel verwisselen voor een yoga bal, of een verstevigd kussen in je bank leggen voor wat extra support. Het fysieke comfort en de functionaliteit van je huis zullen de vreugde vergroten en je nog meer op je gemak en dus thuis laten voelen.

Planten

Er is voldoende onderzoek om aan te tonen dat elke vorm van blootstelling aan de natuur, of het nu gaat om het bos of gewoon een plant in een kamer, ons een gelukkiger en rustiger gevoel geeft, de zuurstofstroom verbetert, enz. Er is zelfs onderzoek gedaan in ziekenhuizen waar ze ontdekten dat de patiënten die een kamer hadden waar ze werden blootgesteld aan een boom in plaats van een bakstenen muur, de neiging hadden om een ​​aanzienlijk snellere hersteltijd na de operatie te hebben! Het toevoegen van planten is tijdloos, ziet er geweldig uit in elke kamer en is een mooie toevoeging die geen afbreuk doet aan neutrale tinten of de rust wegneemt!

0