Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ideale reisbestemmingen voor avontuurlijke vrouwen

Of je als vrouw nu solo op reis gaat, met zijn tweeën of in een groep: het avontuur opzoeken kan op diverse bestemmingen. Er gaat immers niets boven een reis vol gezonde spanning en outdoor activiteiten. En dat alles natuurlijk tegen een prachtig decor van hoge bergtoppen, ruige rivieren en ondoorgrondelijke bossen. Maar welke (veilige en vrouwvriendelijke) reisbestemmingen geven je nu die ultieme adrenaline rush? In dit artikel hebben we de ideale reisbestemmingen voor avontuurlijke vrouwen voor je op een rijtje gezet!

1. Tohoku (Japan)

Voor avontuurlijke vrouwen is Japan een uitstekende keus. De bevolking is over het algemeen respectvol en vriendelijk. Je kunt er als reiziger in alle rust het avontuur opzoeken. De meeste mensen kennen Japan voornamelijk vanwege de drukte tijdens de bloei van de sakura (bloesem). Minder bekend is de regio Tohoku. Sinds de verwoestende tsunami in 2011 heeft Tohoku niet stilgezeten om reizigers aan te trekken. Voor de avontuurlijke backpacker zit de regio vol pittige wandelroutes door de bergen. Onderweg kom je warmwaterbronnen tegen waar je even heerlijk tot rust komt. In Tohoku kun je daarnaast raften, tuben, kanoën en kajakken op de vele rivieren en meren die het gebied rijk is. De winters in Tohoku zijn streng, dus wees goed voorbereid wanneer je een reis in het winterseizoen plant.

2. Cairns (Australië)

Een bekende bestemming voor veel reizigers is Australië. Niet zo gek, want in het land Down Under vind je alles waar je als avonturier naar op zoek bent. Ook voor jou als vrouwelijke reisfanaat is Australië een prima bestemming. Het klimaat is er top en het land doet exotisch, maar tegelijkertijd vertrouwd aan vanwege de Engelse taal. Daarnaast is Australië hét land van de backpackers, dus grote kans dat je hier gelijkgestemden tegenkomt! Naast bekende steden als Sydney en de onmetelijke Outback, zijn er volop avontuurlijke locaties te vinden. De omgeving rondom het stadje Cairns zit vol locaties die de adrenaline door je lijf doen stromen. Zo kun je in deze regio hiken langs watervallen in het Daintree Rainforest en paardrijden op het strand bij zonsondergang. Ook is hier het Great Barrier Reef te vinden. Duik het water in en spot al snorkelend bijzondere vissen en laat vervolgens een kiekje maken bij de (beschermde!) koraalriffen.

3. Kitugala (Sri Lanka)

Op het eiland Sri Lanka is genoeg te beleven. De exotische locatie, waar toch Engels gesproken wordt, draagt zeker bij aan het avontuurlijke reisgevoel. Midden in de natuur van Sri Lanka bevindt zich het dorpje Kitugala, een parel voor de avontuurlijke reiziger. Vanuit dit dorpje onderneem je verschillende outdoor activiteiten, zoals raften en abseilen met het regenwoud op de achtergrond.

4. Nova Scotia (Canada)

Voor een actieve vakantie zit je goed in Canada. Het land herbergt gebieden vol ongerepte natuur waar je heerlijk kunt hiken en raften en waar je met goed geluk wildlife spot. Het schiereiland Nova Scotia is een uitstekende locatie om je avontuurlijke hart op te halen. Langs de kustlijn bevindt zich een indrukwekkende trail die uitkijkt op de oceaan. Wandel op het strand en over ruige rotsen. Spot walvissen en beluga’s en bezoek baaien waar je het zilte zeewater in de lucht proeft.

5. Fjorden in Noorwegen

Je hoeft Europa niet uit voor een adrenaline kick. Dicht bij huis bruist het namelijk ook van avontuur. In Noorwegen bijvoorbeeld! Je hebt hier talloze mogelijkheden om outdoor activiteiten te ondernemen. Van wandelen, fietsen en klimmen tot kajakken en raften. In de gebieden rondom de vier bekendste fjorden van Noorwegen zoek je het avontuur op tegen het decor van ruige bergen en spiegelgladde meren. Hier krijg je gegarandeerd het middle of nowhere-gevoel!

0