Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hulp bij het kiezen van het juiste bed frame

Het perfecte item kiezen tijdens het shoppen is een dilemma op zich, maar als het op meubilair aankomt, kunnen er zoveel keuzes, kleuren en stijlen zijn om uit te kiezen. Dit geldt zeker ook voor bedden, des te meer omdat zij moeten zorgen voor voldoende rust. Kies je het verkeerde frame voor je bed, dan word je elke ochtend alsnog moe wakker. Maar moet je nu een stalen, een houten of een gestoffeerd bed kopen? In deze blog leggen we je het uit!

Dit is een bedframe

Een bedframe is een frame dat is ontworpen om de matras en boxspring te ondersteunen. Het verwijst naar de reling waar de matras op ligt; sommige bedden hebben functies als een verstelbaar hoofdeinde en voeteneind. Bed frames helpen matrassen te beschermen tegen schimmels, vocht en stof. Bed frames zijn er echter in verschillende soorten en stijlen, zoals lage bedframes, eenpersoons bedframes, tweepersoons bed frames, hoge bedframes, moderne bedframes, bedframes met hoofdeinden, bed frames met lades en vloerbed frames etc. Met zoveel keuzes kun je door de bomen het bos soms niet meer zien., tijd voor een duidelijke opsomming dus!

Eenvoudig bedframe

Eenvoudige bedframes hebben de meest elementaire structuur. Ze hebben vier poten die het frame en de balken vasthouden. Dit type bed wordt niet geleverd met een hoofdeinde of voeteneinde, die apart kunnen worden gekocht.

Voordelen:

  • Eenvoudige bed frames kunnen een van de goedkoopste soorten houten bedframes zijn. 
  • Ze nemen niet noodzakelijkerwijs extra ruimte in beslag en bieden een gemiddelde opslagruimte eronder.
  • Het is betaalbaar en kan gemakkelijk zelf in elkaar gezet worden.

Nadelen:

De duurzaamheid, stevigheid en kosten zijn afhankelijk van het materiaal waarmee het is gemaakt. Hoe hoger de kwaliteit, hoe meer duurzaamheid en kosten.

Metalen bedframe

Metalen bedframes zijn gemaakt van metaal en kunnen meer gewicht dragen. Er zijn verschillende soorten metalen bedframes, bijvoorbeeld gemaakt van aluminium, ijzer, messing of staal. Ze zijn er met een hoofdeinde en een eenvoudig ontwerp. Hun prijzen kunnen wel enorm variëren.

Voordelen:

  • Metalen bedframes zijn zonder twijfel sterk en stevig. En zelfs het standaard metalen bedframe is minder gevoelig voor beschadigingen.
  • Ze zijn duurzaam en betaalbaar.

Nadelen:

Behalve dat ze stevig zijn, kunnen metalen bedframes ook oncomfortabel zijn, en als het ontwerp en de materiaalkeuze dun zijn, ondersteunen ze de matras mogelijk niet goed. Bovendien kunnen ze gemakkelijk roesten als ze worden blootgesteld aan vocht. Metalen bedframes zijn populair onder mensen die waarde hechten aan betaalbaarheid en duurzaamheid. En door zijn robuuste structuur is het goed voor kinderen.

Gestoffeerd bed frame

Hieronder verstaan we bedframes, inclusief dressoirs en hoofdeinden, bedekt met stoffen zoals kunst leer of suède, fluweel of andere materialen. Afhankelijk van de grootte en kwaliteit kunnen de prijzen ook behoorlijk variëren.

Voordelen:

– Door de vulling en stoffen zorgen ze voor demping. Bovendien zijn ze er in verschillende uitvoeringen en worden ze vaak gevonden met borduursels of knopen erop.

Nadelen

– Ze vergen veel onderhoud en moeten meer worden gestofzuigd en schoongemaakt. En omdat ze met stof zijn gecoat, zijn ze gevoelig voor beschadigingen zoals vetvlekken, scheuren en deuken.

Het is echter een perfect frame voor kamers met klassieke en traditionele thema’s of voor het interieur van de hoofdslaapkamer die een knusse sfeer vereist.

Verstelbare bed frames 

Deze bedframes zijn ontworpen om elk deel van het lichaam te ondersteunen door de posities aan te passen. Het verhoogt de nacht ervaring door comfort en voldoende ondersteuning te bieden. 

Voordelen:

  • Het kan worden aangepast aan het comfort, waardoor de slaapkwaliteit wordt verbeterd en snurken wordt verminderd. 
  • Het verstelbare bed biedt geschikte posities die chronische pijn helpen genezen en verminderen.

Nadelen

Ze zijn duur. Bovendien is de gewone matras niet compatibel met een verstelbaar bedframe, wat de kosten verhoogt. En met verschillende kwaliteit en soorten verstelbare bedframes kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Ze worden meestal in ziekenhuizen gebruikt en gekocht voor mensen met chronische pijn of ziekte en voor patiënten met bewegingsbeperkingen.

0