Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Houd je lokken ook in de herfst stralend met deze tips

De zomer doet veel goeds voor ons haar. Blonde lokken worden door de zon vaak lichter, vitamine D laat je lokken stralen en zeewater geeft mooie, volle waves. In de herfst lijkt je haarbos daarentegen wat slapper te worden. Geen paniek, wij hebben de beste tips om jouw haar op de juiste manier te verzorgen. Lees snel verder als je wil weten hoe jij jouw lokken weer laat stralen!

1. Masseer je hoofdhuid elke dag even

Kleine moeite, groot resultaat. Door je hoofdhuid elke dag tien minuten te masseren, stimuleer jij jouw doorbloeding. Dit resulteert weer in dikker en gezonder haar. Doen dus!

2. Geef je lokken een beetje extra liefde

In de herfst heeft je haarbos het zwaar te verduren. Wees daardoor extra lief tegen je lokken door zo nu en dan een fijne haarbehandeling te geven. Doe dit in verschillende lagen voor een extra groot effect. Breng eerst een haarmasker aan dat je vijftien minuten laat inwerken. Spoel het uit, laat je haar droog worden en breng het masker nog een keer aan. Je haar kan dit extra masker wel gebruiken in deze koude maanden!

3. Draag een losse knot of vlecht tijdens het slapen

Ga je graag aan de slag met een krultang? Draag dan liever een losse klot of vlecht tijdens het slapen. Op deze manier word je wakker met meer textuur en kun je die krultang gewoon laten voor wat het is. Daar houdt je haar toch al niet zo van!

4. Kies voor een grote haarborstel

Met een grote haarborstel masseer je als het ware je hoofdhuid. Zoals we bij de eerste tip al aangaven, is dit uiteindelijk goed voor je haargroei en de gezondheid van je lokken. Schaf dus een extra groot exemplaar aan in de herfst!

5. Blijf er maar even van af

Je haar aanraken met je handen, kan ervoor zorgen dat het sneller vet wordt. Hierdoor moet je het ook weer vaker wassen, wat eigenlijk vrij agressief is voor je lokken. Blijf er gedurende de dag dus liever zo veel mogelijk van af!

6. Spoel koud na tijdens het douchen

Koud water zorgt ervoor dat je haarschubben sluiten. Hierdoor gaan je lokken extra glanzen en heb je ook minder last van pluis. Even de tanden op elkaar en naspoelen met koud water dus!

Als je deze tips naleeft, zul je merken dat jouw lokken binnen no-time weer zullen stralen!

0