Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hoeveel kan een bekende influencer verdienen?

YouTube kan wel worden beschouwd als de kraamkamer van het online influencen. Dit bestond trouwens al lang voordat er internet was. Denk bijvoorbeeld aan mode-en beauty reportages in tijdschriften, met medewerking van bepaalde merken. Sinds lange tijd verbonden sportsterren zich aan merk-en sportartikelen. Zij gebruikten de producten in wedstrijden, maar ook in hun vrije tijd. Langzamerhand werden ook filmsterren en andere beroemdheden ingehuurd door fabrikanten van luxury goods om hun producten te promoten.

Internet en influencen

De opkomst van het internet heeft deze wereld veel toegankelijker gemaakt voor mensen die niet bekend waren voordat zij begonnen met influencen. Een paar goede voorbeelden die iedereen inmiddels kent: Jade Anna (van Vliet), Nikki Tutorials en Anna Nooshin. Veel bedrijven reserveren tegenwoordig een groot deel van hun reclame-en promotiebudget aan influencing. Geloof maar dat deze bedrijven heel nauwkeurig analyseren welke influencer het beste bij hen past. Dit legt de influencers geen windeieren.

Verdiensten van Jade Anna en Nikki Tutorials

Neem bijvoorbeeld Jade Anna: deze Amsterdamse begon al op 14-jarige leeftijd met YouTube filmpjes. Dat heeft geleid tot een fanbase van meer dan 1,3 miljoen volgers op alle kanalen. Dat maakt haar geliefd bij bedrijven die haar betalen voor posts waarin hun product door Jade Anna gepromoot wordt. Op dit moment zou een post haar 6.000 euro opleveren. De topper in Nederland lijkt Nikki Tutorials. Er wordt gefluisterd dat zij tegenwoordig rond 33.000 euro betaald krijgt voor een post. Duizelingwekkende cijfers, maar geloof maar dat ze het waard zijn.

Kylie Jenner

De wereldtopper op dit gebied komt natuurlijk uit de Jenner clan. Kylie, met haar 140 miljoen volgers, vraagt en krijgt 1.2 miljoen dollar per post. Desalniettemin verdienen de Nederlandse influencers een prima boterham met hun online carrières, zeker gezien hun leeftijd. Over het vermogen van bijvoorbeeld Jade Anna is niet al te veel bekend, maar aan de hand van de vergoeding per post en het feit dat zij op haar jonge leeftijd een eigen huis van rond 400.000 euro heeft gekocht, kan wel worden afgeleid dat zij de grens van 1 miljoen euro ruim gepasseerd is. Knap; daarmee behoort zij zeker tot één van de best presterende influencers van Nederland. Die positie heeft ze in slechts 5 jaar opgebouwd. Gezien haar leeftijd geloven wij dat het beste er nog aankomt voor haar!

0