Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hoe kun je een galerijmuur maken?

Veel mensen zijn een beetje bang om een ​​galerij wand te proberen te maken, je weet wel, een muur vol frames met foto’s, artworks, etc. Ze zijn intimiderend omdat er zoveel stappen zijn om het er precies goed uit te laten zien! Toch hoeft het, met de juiste aanwijzingen, niet moeilijk te zijn… en laten wij die nu hieronder voor je hebben!

Er zijn zoveel verschillende soorten galerij wanden. De meesten willen een leuk, kleurrijk en eclectisch ontwerp. Dit betekent dat je een verscheidenheid aan items moet vinden met verschillende vormen, maten en materialen! De eerste stap bij het creëren van de perfecte fotowand is het vinden van de juiste prints. Wij raden aan om in je favoriete kunstwinkels te zoeken en screenshots te maken van je favoriete prints (dit is alleen voor de planning).

Je kunt tegenwoordig makkelijk digitale downloads kopen en ze zelf afdrukken. Zo bepaal je welke maat je van elk kunstwerk wil hebben. Het is flexibeler en goedkoper dan de kunst laten drukken. Nadat je alle prints hebt geselecteerd, maak je de screenshots en upload je ze naar een moodboard. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de software-app Canva. Het kan fijn zijn om meer kunstwerken te selecteren dan je daadwerkelijk gebruikt. Op die manier kun je met de kunstwerken spelen en kijken welke elkaar het meest in evenwicht houden! Nadat je de laatste hand hebt gelegd aan welke prints er bij elkaar horen, kies je de lijsten uit. Doe hetzelfde met de lijsten als met de kunst. Plaatste de lijst over de kunst in Canva, dit helpt me om echt te visualiseren hoe het eruit zal zien op je muur.

De prints

Het is uiteraard mogelijk om verschillende soorten kunst te gebruiken zoals een vlag, een muur plant en verschillende ingelijste prints. Door verschillende soorten lijsten en kunstwerken te gebruiken, ontstaat de perfecte eclectische fotowand. Probeer je te concentreren op een balans tussen kunst in dezelfde kleurtinten en een paar zwart-wit stukken om de felle kleuren te doorbreken. 

Hoe kun je een galerijmuur maken

De indeling van de muur

Het tweede onderdeel van een fotowand is de indeling. We raden aan om je kunst en lijsten uit te zoeken voordat je aan een lay-out denkt. We weten dat het misschien contra-intuïtief lijkt, maar je kan een kunstcollectie kiezen die uitsluitend is gebaseerd op kleur en ontwerp voordat je besluit waar elk stuk komt te hangen. Gebruik daarna inpakpapier of groot bouwpapier om de exacte formaten van de kunst uit te snijden door ze op het papier te traceren. Op deze manier kun je de stukjes papier ophangen en gemakkelijk verplaatsen voordat je een gat boort!

Zodra je je op je gemak voelt met de lay-out, ga je gang en verwissel je het papier voor de kunstwerken! Neem een ​​foto van het papier aan de muur en upload de kunst op je computer om te controleren of het eruit zou zien zoals je wil. Op deze manier ben je in staat om een galerijmuur in slechts een paar uur klaar te krijgen, van begin tot eind!

0