Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hoe kies je de perfecte verjaardagstaart?

Een taart kan eigenlijk altijd. Bijna iedereen vindt het lekker en het is de perfecte manier om iets te vieren. Maar bij een verjaardag hoort natuurlijk al helemaal een taart. Verjaardagstaart wordt al decennialang uitgedeeld bij een verjaardag. Misschien ben je nu te oud om de kaarsjes uit te blazen, maar een mooie taart mag nog altijd niet ontbreken. Zo maak je het feest niet alleen stukken unieker, maar ook nog eens helemaal compleet.

Maar voor welke verjaardagstaart kies je? Ga je voor oma’s appeltaart, een unieke marsepeintaart, een fototaart of misschien wel losse gebakjes? De keus is aan jou! Zie je door de bomen het bos niet meer? Laat je dan inspireren door de volgende tips en ontdek zo snel en eenvoudig de taart die bij jou past.

Grootte van de taart

Bij het bestellen van een taart moet er eerst goed nagedacht worden over de hoeveelheid porties die geserveerd zullen worden. Het laatste wat je wil is dat er mensen zijn die geen stukje kunnen krijgen of dat je echt te kleine stukken moet snijden om iedereen van taart te kunnen voorzien. Hoeveel porties je minimaal nodig hebt is van veel zaken afhankelijk.

Bedenk eerst goed in hoeverre de taart als maaltijd zal dienen. Als het om een verjaardagsfeest gaat, krijgt de taart vaak de hoofdrol. Daarom geef je graag wat grotere porties. Dit terwijl je bij een huwelijk of communie de taart juist als aperitiefje voor een grotere maaltijd gebruikt. In dat geval serveer je iets kleinere tot een normale portie.

Ook de vulling kan hieraan bijdragen. Sommige taarten vullen gewoon meer. Denk aan chocoladetaarten met vanille crème en een fondant- of marsepeinlaag. De kans is groot dat je hier maar een klein stukje van nodig hebt. Dit terwijl een luchtige fruittaart veel makkelijker gegeten kan worden.

Bij elke taart staat aangegeven hoeveel stukken je hier ongeveer uit kunt halen. Wil je er zeker van zijn dat je genoeg hebt? Laat dan alvast de benodigde hoeveelheid stukken snijden.

Welke smaak neem ik?

Smaak is natuurlijk heel persoonlijk. Wel zijn er enkele dingen waar je rekening mee kunt houden. Bij het bestellen van een verjaardagstaart is het vooral belangrijk dat de jarige het lekker vindt. Kies nooit iets waar de jarige niet van houdt, omdat dit nu eenmaal een toegankelijke smaak is.

Geef je een groot feest waarbij je ook een taart met veel verschillende lagen nodig hebt? Dan is het wellicht ook een goed idee om voor verschillende smaken te kiezen per laag. Zo zit er voor elke gast wel iets bij wat hij lust.

De meest populaire smaken zijn toch wel vanille en chocolade. Ook slagroom is een populaire keuze. Wil je een keer een uniekere smaak, maar wel iets wat het overgrote deel van je gasten lust? Kies dan eens voor oreo of mokka.

Houd er eventueel ook rekening mee of er gasten komen met lactose-intolerantie of speciale dieetwensen. Bijvoorbeeld omdat ze veganistisch eten. Je zou hier eventueel ook rekening mee kunnen houden of voor deze personen aparte cupcakes kunnen laten maken. 

0