Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hoe kies je de juiste kleur raambekleding voor in huis?

Als het gaat om woninginrichting, kan kleur een grote invloed hebben op hoe een ruimte aanvoelt. Er zijn zoveel verschillende manieren om het uiterlijk in huis te verbeteren door middel van interieurontwerp en woningdecoratie. Een gebied dat niet veel aandacht krijgt, maar een grote impact heeft, is raambekleding! Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten raambekleding beschikbaar, dat het kiezen van de juiste een uitdaging kan zijn.

Soorten raambekleding

Er zijn veel verschillende soorten raambekleding, elk met hun eigen unieke voor- en nadelen. Als je het moeilijk vindt om de juiste voor in huis te kiezen, kan het nuttig zijn om een idee te hebben van de meest populaire soorten raambekleding waaruit je kunt kiezen. 

Jaloezieën 

Jaloezieën zijn er in allerlei verschillende materialen, kleuren en ontwerpen en zijn ongelooflijk veelzijdig. Ze zijn gemakkelijk te installeren en zijn relatief goedkoop in vergelijking met veel andere soorten raambekleding. Het belangrijkste nadeel van de verticale lamellen is dat ze niet veel privacy bieden. 

Gordijnen 

Ze komen in een breed scala van kleuren, ontwerpen en materialen en zijn zeer aanpasbaar. Gordijnen zijn gemakkelijk te installeren en bieden veel privacy. Hun belangrijkste nadeel is dat ze minder energie-efficiënt zijn dan andere soorten raambekleding. Je kunt kiezen voor rolgordijnen op maat, dit is ideaal! 

Rolgordijnen 

Deze zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die veel privacy willen. Rolgordijnen zijn zeer duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn zeer geschikt voor ruimtes met veel zonlicht, omdat ze zeer licht zijn.

Kleur ideeën

Bij het kiezen van de juiste kleur voor de raambekleding is het belangrijk rekening te houden met de kleuren in huis en hoe deze eruit zullen zien met de door jouw gekozen raambekleding. Als je bijvoorbeeld een blauwe bank in de woonkamer hebt, kun je misschien beter kiezen voor een neutrale kleur voor de raambekleding om te voorkomen dat deze afsteekt tegen de bank. Je kunt ook een gedurfdere kleur, zoals rood, voor de raambekleding gebruiken om dat deel van de kamer eruit te laten springen. Dezelfde regel geldt als je een kamer met weinig natuurlijk licht wilt verwarmen. Als je een kamer hebt met zeer donkere kleuren, kun je proberen de sfeer te verlichten met lichter gekleurde raambekleding. Als je heel lichte kleuren in een ruimte hebt, kun je de kamer opwarmen door een vleugje kleur aan de raambekleding toe te voegen.Ben je op zoek naar een groot scala aan raambekleding? Neem dan eens een kijkje bij 123jaloezie.nl!

0