Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hoe je geld kan besparen met je eigen interieur

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om hun interieur zelf te doen. DIY was al populair, maar de laatste tijd doen mensen steeds vaker zelf het ontwerp van hun slaap- en woonkamer, maar ook keuken. Bij een verhuizing of een verbouwing is het natuurlijk zaak om na te denken over hoe een nieuwe kamer eruit gaat zien en vaak hebben mensen hun eigen ideeën. Het scheelt niet alleen in de kosten, maar het geeft ook een gevoel van vrijheid: je doet lekker wat je zelf het mooiste vindt.

Om je op weg te helpen hebben we hier een stappenplan opgesteld waar je veel aan zult hebben als je zelf je eigen interieur wilt gaan ontwerpen.

De eerste stap; teken alles uit

Pak een liniaal of een meetlint en meet je hele huis op en zet het op papier. Van de gordijnen tot de trap en van de bank tot de lampenstandaard in de hoek. Het plan wat jij in je hoofd hebt, moet op papier komen te staan. Zo weet je niet alleen of alles wel past, maar kun je ook met je partner overleggen of die het wel ziet zitten. Kijk op internet de prijs van verschillende meubels en kasten maar ook de gordijnen of kies je voor shutters prijs: je kunt geld besparen door de goedkoopste producten met elkaar te combineren.

De tweede stap; combineer de kleuren

Zoals we hierboven al schreven: alle meubels, shutters, de trap en de keukentafel moeten natuurlijk bij elkaar passen qua kleur. Ook het behang, de vloer en de lampen bijvoorbeeld zijn het mooist als ze qua kleur in het door jou bedachte interieur passen. Zoek het internet af naar de mooiste combinaties. Je mag hier best wat tijd insteken, dat zal je later terugzien in het prachtige interieur.

De derde stap; een goed lichtplan opstellen

Het is natuurlijk niet onbelangrijk om een goed lichtplan op te stellen, voordat je jouw uiteindelijke interieurontwerp gaat uitvoeren. Met een goed lichtplan – het spelen met basisverlichting, sfeerlampjes en spotjes – kun je meer halen uit een donkere plek in je woonkamer. Goede lampen passen bij elkaar en bij het interieur.

De vierde stap; ga shoppen en winkelen

Dit is voor vrouwen wellicht het allerleukste om zelf te doen: shoppen. Maar ook mannen zullen het leuk vinden om een vloer uit te zoeken en bouwmaterialen in te slaan. Koop samen de bank die past in je interieur en een keukentafel die past bij het behang. Hou je goed aan het interieurontwerp want hier kan het vaak misgaan als je de verkeerde kleur bank koopt. Geloof in je plan!

De laatste stap; klussen maar

Alle materialen en meubelstukken in huis? Dan kan je aan de slag gaan met alles wat er moet gebeuren. Ga je behangen of liever sauzen? Of werk je de muren af met gipsplaten? Voordat je dat doet, vergeet niet de elektricien langs te laten komen voor de verlichting en de stopcontacten. Zijn de muren en het plafond klaar? Dan kun je de vloer gaan leggen en de plinten bevestigen. Dan is het mooiste moment: de meubels op z’n plaats zetten. Eindelijk kan je zitten in jouw prachtige interieur. Succes!

0